Őrizni a lángot – a katolikus egyház időszerű kérdései

Olasz nyelvű kiadása után most angol nyelven is elérhető a bíborossal készült beszélgetésgyűjtemény. Az Egyesült Államokban a TAN Books Kiadó adta ki.

A beszélgetésgyűjtemény olyan aktuális kérdésekre keresi a választ, mint a „hová tart a katolikus egyház”, illetve, hogy „hogyan néz szembe a XXI. század kihívásaival”. A modern technológia fejlődése az emberi lélekre kifejtett esetleges veszélyeiről is szó esik a könyvben.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek napjainkban a katolikus egyház egyik legelismertebb bíborosa Robert Moynihannel, az Inside the Vatican magazin alapítójával és főszerkesztőjével beszélget a katolikus egyház helyéről az egyre szekularizáltabbá váló világban.

A felgyorsulni látszó európai szekularizáció felszínre hozott kérdéseire adja meg a könyvben a választ az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának két mandátumot kitöltő elnöke. A bíboros nem habozik határozottan kijelenteni, hogy a hagyományos katolikus hit lángját meg kell őrizni, akkor is, ha kísértések vagy akadályok állják ennek útját. – Az első apostolok hitéhez kell rendületlenül hűségesnek maradnunk – hív fel mindenkit az „Őrizni a lángot” című könyv.

Forrás: Vatican News; Fotó: 

Iratkozzon fel hírlevelünkre