Nem vicc: meleg pingvinekkel kampányol a londoni állatkert

Sajnos lassan meg sem lepődünk az újabb és újabb meghökkentő Pride- és LGBTQ-akciókon, de még mindig akadnak olyan hihetetlen megnyilvánulások, melyek felett képtelenség elsiklani.

Ilyen eset például a londoni állatkert legújabb kampánya, melynek ihletője a Pride hónap volt. Ezen a héten ugyanis a pingvinháznál megjelent egy felirat, melyen az alábbi szöveg olvasható:

„Some penguins are gay, get over it!”, magyarul „Néhány pingvin meleg, lépj túl rajta!”.

A dél-amerikai tengerparti tájképet idéző „pingvin-strand” számos azonos nemű párnak ad otthont, köztük a Humboldt pingvineknek, Ronnie-nak és Reggie-nek is – írja a Daily Mail.

A madarak állítólag 2014-ben kezdték el kapcsolatukat, felneveltek együtt egy pingvin-bébit és gondozójuk szerint a köztük lévő kapcsolat ma „erősebb, mint valaha”.

Álljunk meg ezen a ponton egy pillanatra, mert muszáj feltennünk néhányat az olvasottak hatására elménkbe furakodó temérdek kérdés közül: honnan tudják, hogy a két pingvin mióta van kapcsolatban? Egyáltalán létezik klasszikus párkapcsolat az állatvilágban? És ha igen, mik a szabályai? Erről megkérdezték a pingvineket? Miből gondolják, hogy a pingvinek között lévő kapcsolat „erősebb, mint valaha”? Talán naplót vezetnek? 

A pingvinekkel körülbelül egy magasságú és a látogatókkal szemben kitűzött felirat a „Get over it!” kampány része, mely – ki gondolta volna – a Stonewall LGBTQ jótékonysági szervezet szárnyai alatt fut. A Twitter-felhasználók körében nagy népszerűségnek örvendő akciót a „legjobb dolog” és „csodálatos” szavakkal illetik, az állatkert pedig már be is jelentette, hogy az állatkerti éjszakák keretében a Pride-nak megfelelően alakítják át az állatkertet és a pingvinek csatlakoznak az ünnepséghez. (Itt most megint álljunk meg: hogyan vesz részt egy pingvin bárminek a megünneplésében? Milyen magatartásforma jellemzi? Honnan tudja, hogy ő most vélt homoszexualitását ünnepli? Na mindegy…)

A londoni állatkert Twitter-üzenetben jelenti be a Pride megünneplését – kép forrása: London Zoo Twitter-oldala

A pingvin-strand a Humboldt pingvinek kolóniáinak tenyésztésére kifejlesztett létesítmény, egy speciális pingvin-óvoda, amely inkubációs egységgel és medencével is rendelkezik, ahol a fiatal pingvinek megtanulhatnak úszni. Jelenleg 93 pingvin él itt, köztük Ronnie és Reggie. Kapcsolatuk gondozóik általi keltezése után egy évvel „örökbefogadtak” egy elhagyott tojást és azt együtt felnevelték… A pingvin-strand rajtuk kívül még egy férfi pingvin-párnak, Devnek és Martinnak, valamint egy női párnak, Nadjának és Zimmernek is otthont ad. És ahogy a statisztikából látható: rengeteg eltérő nemű, szaporodásra is alkalmas pingvinpárnak. (Kapcsolódó kérdésünk: a házasság hetét is ünneplik a londoni állatkert pingvinjei, – illetve azok elsöprő többsége –, vagy a 93 példány közül csak ennek a hatnak szabad ünnepelni?!?)

Az állatvilágot elérte a Pride-őrület, jobban mondva az ember rákényszeríti az állatokra is, habár fogalmunk sincs róla, mégis hogyan tud ehhez bárhogyan viszonyulni egy állat. Nem tudunk nem arra gondolni, hogy egyre őrültebb dolgok vesznek minket körül.

Képek forrása: ZSL London Zoo Twitter– és weboldala

Iratkozzon fel hírlevelünkre