A jó házasság alapeleme a másik dicsérete

Június 22-én ismét ünnepelni gyűltek össze a Szombathelyi Egyházmegye jubiláns házaspárjai. A házassági évfordulójukat ünneplőket Székely János megyéspüspök köszöntötte.

Székely János kitartásra, egymás értékeinek meglátására biztatta a házasokat, hogy hosszú, boldog éveket tölthessenek együtt. Mint mondta, a találkozó lényege, hogy a megjelent házasok ismét hálát adjanak társukért, újra „igent”-t mondjanak egymásra.

A püspök az évszakokhoz hasonlította a házasságot, amelyben sokszor beköszönt a tél, amikor a szeretet látszólag meghal. Azonban a hibák felismerése, a bocsánatkérések, a másik boldogságának kitartó keresése reményt adnak arra, hogy a kapcsolatban ismét beköszöntsön a tavasz.

Székely János felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos alapeleme a jó házasságnak a másik fél dicsérete és támogatása. Véleménye szerint a folyamatos kritika az egész család hangulatát képes tartósan elrontani.

Ha szeretnének újra tavaszt, több életet a házasságukban, akkor igent kell mondaniuk egymásra, és be kell hívniuk az életükbe Istent – mondta a püspök.

Forrás: Magyar Kurír

Iratkozzon fel hírlevelünkre