Még mindig Tarlós István a budapestiek kedvence

A Nézőpont Intézet Budapesten, a Magyar Nemzet számára készített 1000 fős telefonos közvélemény-kutatása szerint Tarlós Istvánt egyetlen jelölt sem tudná legyőzni, ha most vasárnap tartanák a főpolgármester-választást.

A felmérésből kiderül, hogy Tarlós Istvánt a budapestiek több mint fele, közel kétharmada (62%) támogatja, míg riválisai közül a két esélyesebbnek tartott jelöltet – Karácsony Gergelyt (35%) és Kálmán Olgát (31%) – csupán a választók nagyjából egyharmada tekinti alkalmasnak a főpolgármesteri pozíció betöltésére.

Forrás: Nézőpont Intézet

A kutatás szerint Tarlós Istvánt csupán a fővárosiak egyharmada (32%) nem tekinti alkalmasnak a városvezetésre, ellenben Karácsony Gergelyt a választók több mint fele (52%), Kálmán Olgát pedig közel fele (48%) nem tartja megfelelőnek a pozícióra.

A Nézőpont szerint amennyiben most vasárnap tartanák a választásokat, a másik két jelölt, Puzsér Róbert és Kerpel-Froniusz Gábor csúfos vereséget szenvedne. Míg Puzsért a budapestiek 13%-a tartja alkalmasnak, addig a Momentum jelöltjét mindössze 11%-a.

A kutatás összességében megállapítja, hogy Tarlós István akkor is a fölényes győzelemhez elegendő támogatottsággal rendelkezne, ha az ellenzéki pártok közös jelöltet indítanának ellene.

Forrás: Nézőpont Intézet

Iratkozzon fel hírlevelünkre