Újabb ellenzéki cicaharc

A főpolgármester-jelöltnek érdekes fogalmai vannak a hazugságról. Még az sem volt elég, hogy Gyurcsányék csúnyán átvágták őt. Mire ez a nagy finomkodás? A választók úgyis látják, mi folyik itt...

Az Index interjút készített Karácsony Gergellyel, amelyben arról igyekeztek információt szerezni, hogy miként érintette az az eljárás, ahogyan ejtette a DK. A megcsalt főpolgármester-jelölt nem akart az ügy hátteréről túl sokat elárulni. Mint nyilatkozta: „Ahogy Ferinek az EP-választás éjszakáján küldött támogató SMS-ét sem olvasom most föl Önöknek, talán megértik, ha ezt a beszélgetést sem osztom meg a nyilvánossággal. Mire mennénk vele? Nem is gondolom, hogy egy újabb ellenzéki cicaharc mozgósítaná a választókat”.

Karácsonynak legalább ebben a kérdésben igaza lehet. Valamiben viszont téved: a választók már most az ellenzéki cicusok acsarkodásán nevetnek. Persze ki az, aki egy agyonkarmolt, félszemű, leharcolt macskát választana háziállatának az állatkereskedésben?

– Nem fogom hagyni, hogy bárki elcsessze az ellenzék esélyét a budapesti változásra – jelentette ki a vele készített interjúban Karácsony Gergely. Arra az újságírói kérdésre, hogy árulásként éli-e meg a történteket, lekerekített választ adott az igazság kimondása helyett: „fogalmazzunk úgy, hogy mást gondolunk az adott szó jelentőségéről”.

– Az adott szóhoz tartani magam, engem úgy neveltek, az nem gyengeség, hanem tisztesség kérdése – mondta. Azt is elmesélte, hogy megegyeztek Gyurcsánnyal: a DK-elnök majd hívja őt, ha valami fontos dolog van. Hívta is. Látszólag betartotta az adott szót – mint eddig bármikor. Karácsony Gergely elmondása szerint a Kálmán Olga mögé való beállásról tartott sajtótájékoztató előtt nyolc perccel Gyurcsány Ferenc közölte is az előző esti DK-Karácsony egyeztetéssel homlokegyenest szembemenő új helyzetet, amely szerint Karácsony ejtve lett. 

Forrás: index.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre