A halálos ágyán szentelték pappá a szeminaristát

Június a papszentelések hónapja Magyarországon. Számos szeminaristát Pünkösd elmúltával szentel fel a megyéspüspöke. Michalnak erre már feltehetően nem lett volna lehetősége - daganatos megbetegedése miatt. Ennek ellenére teljesült a vágya: noha a halálos ágyán, de végül is pappá szentelték. Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök személyesen kereste fel Michal atyát.

Michal, meghallva a belső isteni hívást, úgy tervezte, hogy Jézus Krisztus papja lesz. Minden vágya ez volt. A 31 éves ifjú embernél azonban másfél hónapja a rák legsúlyosabb fajtáját diagnosztizálták. Hogy a fiatal papnövendék legfőbb vágya teljesülhessen, Ferenc pápa engedélyezte, hogy a halálos ágyán pappá szenteljék.

Az eset híre bejárta egész Lengyelországot, sokakat megérintett. Minden különleges bejelentés nélkül Andrzej Duda is meglátogatta a haldokló, frissen felszentelt papot, akitől újmisés áldást kapott. Michal atya már felkelni sem tudott az ágyából. A mélyen hívő lengyel köztársasági elnök térden állva fogadta a különleges áldást.

Nem ez volt az első eset, hogy a lengyelek elnöke kendőzetlenül vallotta meg katolikus hitét. Egy korábbi, szabadtéri szentmisén például a földre ejtett, majd a szél által elsodort szentostya nyomába eredt. Az esetet megörökítő videón jól látszik, ahogy az elnöki testőrök a hirtelen akciótól igencsak meglepődnek. Andrzej Duda elnök számára azonban a formaságoknál fontosabb volt az Eucharisztiában élő módon jelenlévő Jézust „megmenteni”.

Forrás, fotó: 777blog.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre