Merre tart a Nyugat? Brutális abortusztörvényt fogadtak el Illinois-ban

Amikor azt hinnénk, hogy a januárban, New Yorkban bevezetett abortusz-szabályozásnál (a meg nem született gyermek egészen kilenc hónapos koráig elvetethető) már nincsen életellenesebb gyakorlat, Illinois-ban meghozták a történelem eddigi talán legbrutálisabb abortusztörvényét.

Ahogyan arról a liveaction.org oldal beszámol, az illinoisi Szenátus két olyan törvényjavaslatot fogadott el, melyek a New York-i szabályozásnál is szélsőségesebbek: a HB 2495-ös javaslat többek között elveszi az összes védelmet a meg nem született gyermekektől, eltávolítja az egészségügyi dolgozók lelkiismereti védelmi törvényét, illetve lehetővé teszi az adófizetők számára az abortusz finanszírozását. A – talán még ennél is megrázóbb – HB 2467 javaslat szerint pedig kiskorúakon ezentúl szülői beleegyezés nélkül is végrehajthatnak magzatelhajtást.

Ezzel azonban még nem értünk a felsorolás végére. A törvényhozók megszüntetik az állam „partial-birth abortion”, vagyis a „részleges születésű” abortusz tilalmát.

Nem mást jelent ez, minthogy a baba még akkor is elvetethető, amikor a szülés már megkezdődött, vagyis a szülőcsatornából is „kiráncigálhatják” a gyermeket, amennyiben az anya úgy kívánja.

A liveaction.org cikkében idézi egy nővér megrázó beszámolóját az eljárásról, azonban olyan gyomorforgató műveletről van szó, hogy írásunk nem részletezi.

Jó, ha tudatosítjuk, mit is jelent ez a könyörtelen beavatkozás valójában: gyakorlatilag egy élő, lélegző, kifejlett, öntudattal és emberi jogokkal rendelkező gyermeket erőszakos brutalitással szakítanak ki édesanyja testéből a születése pillanataiban. Kíváncsi lennék, az abortuszpártiak milyen nyelvi fordulatokkal fogják megengedhetőnek és természetes, haladó gyakorlatnak beállítani ezt a nyers emberi kegyetlenséget. 

Jay Robert Pritzker kormányzó bejelentette, hogy aláírja a törvényt, így ezt a napot az illinoisiak már most „Dark Day”-nek, vagyis Sötét Napnak nevezik, valamint tömegek tüntetnek felháborodásuk és ellenérzéseik kifejezéseként.  Az a végtelenül abszurd helyzet alakult ki, hogy az életellenes államok egymásra licitálnának, melyikük tud kegyetlenebb abortusz-szabályozást bevezetni, válaszul az életet védők egyre több helyen határozottabbá váló szabályozásaira.

Mindeközben az abnormális amerikai celebvilágban továbbra is üdvözlik a szélsőséges abortusztörvényeket. Ahogy azt korábban megírtuk, Miley Cyrus énekesnő az Instagramra feltöltött képén egy „abortion is healthcare” (az abortusz egészségügyi ellátás) feliratú tortát nyalogat kéjesen, a Gucci divatcég pedig 2020-ban az abortusz mellett kiálló, azt szorgalmazó szlogenekkel ellátott kollekciót dob piacra.

Olyan történések ezek, melyek kapcsán okkal merülnek fel bennünk a következő kérdések: meddig fajul a meg nem született életekkel való játszadozás? Meddig fogják a Trump-éra gyűlölői feláldozni gyermekeiket politikai nemtetszésük oltárán? Hogyan lett politikai ügy – számos országban – a meg nem született életek fölötti döntés? Miért nem egyetemes, magától értetődő dolog a magáért kiállni nem tudó magzatok emberi jogainak megléte? Miért ér többet egyik élet a másiknál? Számtalan kérdés merül fel, válaszokat azonban nem kapunk, a paradoxonokat senki nem oldja fel, így amit tehetünk, hogy próbálunk szót emelni az emberi brutalitás és az abnormális gyakorlatok hasonló megnyilvánulásai ellen, hiszen olyan emberi életekért tesszük ezt, akiket önnön hibájukon kívül ítéltetnek halálra. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre