Keresztény nőt raboltak el Egyiptomban

A háromgyerekes családanyát a főváros környékén rabolták el az iszlamisták. A család azt állítja fenyegető üzeneteket is kaptak.

Az elrabolt nő családja beszámolt róla, hogy az emberrablók üzeneteket hagytak:

a nőt áttérítik az iszlámra, viszont ha ellenáll, az egyik fia meghal.

A családtagok próbáltak rendőrségi feljelentést tenni, az ügyet viszont nem voltak hajlandóak megnyitni; azt állították, a nő saját akaratából távozott – számolt be az esetről az ICC.

A keresztény nők elrablása mára általánossá vált Egyiptomban, különösen az északi régiókban, ahol a legtöbb keresztény él. A szélsőséges iszlamisták a rendőrség tudtával, olykor a segítségével rabolják el a nőket, hogy aztán rájuk kényszerítsék az iszlámot és hozzáadják őket egy muszlim férfihoz. A megcsonkított családok a legtöbbször semmit nem tudnak, mi történt a feleségükkel, lányukkal, nővérükkel.

Az esetek azonban nem mindig egyszerűek. Volt rá példa, hogy keresztény nők önként hagyták el az otthonukat, hogy áttérjenek az iszlámra, és hozzámenjenek egy muszlim férfihoz. Ilyen esetekben, amennyiben a család a tények ellenére azt állítja, a nőt kényszerítették, a rendőrség keze meg van kötve.

A fenti történet körülményeire még nem derült fény, annyi azonban bizonyos, a környékbeli keresztények közül sokan feltételezik azt a rendőrségről, hogy szoros szálak fűzik őket a szélsőséges iszlamistákhoz. A hivatalos nyomozás még nem zárult le az ügyben.

Varga Gergő Zoltán

Kép forrása: Fox News

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre