Nem a kereszténységet kell megmenteni, hanem a hitét vesztett Európát

„Sokszínűség – Köszönjük, nem! Orbán Magyarországa” – ezzel a címmel osztotta meg a magyar családpolitikáról szóló videóját a német ZDF Facebook-oldalán – tudósított a Mandiner. A film szerint a magyar kormány „nem tűr meg egyebet, mint a tradicionális családmodellt”, a másságnak nincs helye Magyarországon – állítják a németek. A magyar, sok gyermeket nevelő családnál készített képkockákkal a tévéstáb szimbolikusan az egész magyar társadalmat alázta meg.

A német ZDF televízió a közelmúltban – valahogy éppen az európai parlamenti választások előtti hajrában – csodájára járt az új és a korábbi magyar családpolitikai intézkedéseknek. Meglepődve lajstromozták az akcióterv sokoldalúan kialakított, családokat és a fiatal házaspárokat a gyermekvállalásban és a gyerekek nevelésében segítő részleteit. Nem hittek a fülüknek.

Csak úgy, ahogyan az elkészült műsort látva az otthonuk ajtaját megnyitó sokgyermekes család sem. Azzal együtt, hogy nehéz lett volna értéktelen, az életet nem támogató mondatot találni a fiatal szülők válaszaiban, a végeredmény mégis kesernyés lett.

A család szemlélete az interjú narrátora által általános magyar jelenségnek lett beállítva, annak ellenére, hogy külön hangsúlyozták: az ő családtervezésük valószínűleg egy a többi közül, nem mindenki gondolkodik ugyanígy Magyarországon.

Annak a kérdésnek pedig „véletlenül” lemaradt az eleje, amikor a német riporter egyszer csak a következő kérdést tette fel: mi a véleményük arról, hogy Orbán Viktort Nyugat-Európában a „kereszténység megmentőjének” tartják?

Az összevágott és leadott anyagban a válasz egyértelmű: Orbán Viktornak nem kell a kereszténységet megmenteni Európában – mondja a házaspár a kétezer év viharait kiálló kereszténységről, hozzátéve: nem a kereszténységet kell megmenteni, hanem a hitét vesztett Európát.

A kiélezett kontraszt érdekében a véleményüket az életükkel is megjelenítő egy anya és egy apa családjától a német forgatócsoport útja egyenesen a CEU-hoz vezetett a családi látogatást követő képkockák szerint, ahol a homoszexuális párok elfogadásáról és a gender szakról „kellett” beszélgetni. Tételezzük fel jó szándékkal, hogy valóban ez volt a sorrend, és nem pedig már eleve a CEU-tól jöttek…

Feltehetjük a kérdést: ebben a sokgyermekes, keresztény, magyar családban az értéksemleges diktatúra német televíziója szimbolikusan az egész magyar társadalmat alázta meg. Sokan nem ilyen Európára vágyunk.

Megvan a lehetőségünk arra, hogy az értékeihez hű, az egymás nemzeteit tisztelő, a keresztény gyökereire büszke Európára szavazzunk. Az sem baj, ha most vasárnapig a fülünkben cseng a ZDF által kihasznált magyar család bevágott mondata: „nem a kereszténységet kell megmenteni, hanem a hitét vesztett Európát”.

Forrás: Mandiner

Iratkozzon fel hírlevelünkre