Figyelemelterelő manőverekkel operál a baloldal

A hazai ellenzéki attitűd szinte egy az egyben a nyugat-európai modellt mintázza. A hangsúlyok eltolásával a lényegről – jelen esetben a migrációról – akarják elterelni a figyelmet, bagatellizálva annak fenyegetését. A Magyar Hírlapnak nyilatkozott Kovács Zoltán államtitkár a kampány finisében.

A kampányban nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországon egyetlen bevándorlásellenes politikai erő van, ez pedig a Fidesz-KDNP szövetsége – jelentette ki a Magyar Hírlapnak adott interjújában Kovács Zoltán államtitkár.

– A kormánypártok kilátásai jók, de ahhoz, hogy valóban jól szerepeljenek, el kell menni vasárnap szavazni a Fidesz-KDNP-re, mert most kell megállítani a bevándorlást – fogalmazott.

A kampányt értékelve rámutatott,

a baloldali, migránspárti erők mindent megtettek azért, hogy eltereljék a lényegről a figyelmet.

Arra a kérdésre, hogy vajon mennyi embert fog megmozgatni a mostani EP-választás, nem bocsátkozott találgatásokba. Szerinte a választást nem közvélemény-kutatások alapján és verbálisan kell megnyerni. Mindent meg kell tenni azért, hogy a választópolgárokat elvigyük szavazni. – A kormánypártok kilátásai jók, de ahhoz, hogy valóban jól szerepeljenek, el kell menni vasárnap szavazni a Fidesz-KDNP-re, mert most kell megállítani a bevándorlást – sürgetett Kovács Zoltán.

– A mostani választás valódi tétje Európa, Magyarország, a gyermekeink és unokáink jövője

– jelentette ki. Hozzátette: hogy a Fidesz marad-e a Néppártban, azt majd a nemzeti érdek dönti el.

– A lényeg az lesz, hogy az EPP egy bevándorlásellenes álláspont és az európai keresztény kultúra megvédése mellett köteleződik-e el, vagy folytatódik a balra tolódása és az elsősorban az észak- és nyugat-európai tagpártokra jellemző baloldali-liberális elvek, értékek mellett teszi-e le a voksát. Utóbbi az önfeladását jelentené a Néppártnak és azoknak az értékeknek, amelyeket mi sajátunknak tartunk, és amelyekért

annak idején Helmut Kohl német kancellár hívására csatlakoztunk a pártcsaládhoz

– emlékeztetett az államtitkár.

Az ellenzéki pártok programjaiban szereplő éghajlatváltozás vagy a korrupció elleni küzdelem témákban a kormánypártoknak karakteres álláspontjuk van. Kovács Zoltán azonban figyelmeztet: nem a brüsszeli érdekeket kell idehaza képviselni, hanem éppen ellenkezőleg, Magyarország kell, hogy az első legyen. – Minden olyan esetben, amikor kiálltunk a magyar érdekek mellett, eredményt értünk el – mondta.

– A nemzeti érdekek szolgálata itthon valósítható meg, nem mások receptjét kell követni.

A cél, hogy mindenki a saját országában a lehető leghatékonyabban elvégezze a tennivalóját, ekkor tud Európa is a leghatékonyabban működni – összegezte a kormánypártok álláspontját Kovács Zoltán.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!