A Várkert Bazárban tartják a Befogadlak Gálát

A Befogadlak kampány a nevelőszülői hivatást népszerűsíti, a program záróeseményét vasárnap rendezik.

A Befogadlak Nevelőszülői Program arra hivatott, hogy minél több emberrel megismertesse és széles körben népszerűsítse a nevelőszülői hivatást. Alaptézis, hogy minden gyermek számára saját családja a legjobb közeg, de sajnos nem mindig kivitelezhető, hogy ott is nőjenek fel. Ekkor van szükség a nevelőszülőkre, akik  befogadják a vér szerinti szüleiktől elszakadt gyermekeket, és személyes gondoskodással, őszinte odafordulással, sajátjukként nevelik. A nevelőszülő híd a gyermek és a vér szerinti szülők között. Cél, hogy mindegyikük visszajusson saját családjához, vagy, ha ez nem lehetséges, örökbefogadó családba kerülhessen.

Fotó: Gémes Sándor

A figyelemfelhívó akció eddigi 19 állomásán ismert sztárok léptek fel. A május 19-i zárórendezvényt, családi napot a Várkert Bazárban tartják. Mások mellett fellép a Kolompos együttes, Palya Bea és a Csík Zenekar.

Délután Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője átadják a gyermekvédelmi szakellátásba került gyermekek és fiatalok részére kiírt „Lehetetlen nincs” országos rajzpályázat díjait.

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a Befogadlak eseményén / Fotó: Gémes Sándor

A nap folyamán bemutatják a Befogadlak program hivatalos dalát, amelyet Oláh Gergő, Kollányi Zsuzsi, Szolnoki Péter és Janicsák Veca a gyermekvédelemben élő fiatalokkal közösen adnak elő.

Oláh Gergővel készített interjúnkban az énekes elmondta, teljes szívvel állt az ügy mellé, amely kiemelt figyelmet érdemel, hiszen rengeteg gyermeket érint.

Legyünk ott vasárnap, és ünnepeljük együtt a nevelőszülőket!

Címlapfotó: Befogadlak

Iratkozzon fel hírlevelünkre