Met-gála: rongyrázás és botrány

Bár a világ szájtátva tapsol, a gála csupán bizonyíték az emberi hülyeség határtalanságára...

Az idei Met-gála minden szempontból túlzás volt. Noha ennek a nagyszabású divateseménynek ez is volt a témája (mármint maga „a” túlzás), a tervezők semmilyen szinten nem fogták vissza magukat. Nem spóroltak a kristályokon, a csillárégőkön, a hamburgerhúson, a színintenzitáson – csak a ruhaanyagon… volt ugyanis, aki szinte meztelenül érkezett. Érthető, hogy minden évben próbálják felülmúlni az előzőt, de ez már sok volt.

Amikor az emberi hülyeség és a korlátlan anyagi lehetőség találkozik, abból nem sülhet ki jó.

Értem én, hogy van, aki már nem tudja, mire költse a felhalmozott vagyonát – biztosan nem tud éhező kontinensről, nem hallott a természeti katasztrófák sújtotta területekről, nem ismer beteg gyermekek megsegítésére létrehozott alapítványt. A klímaváltozásról már ne is beszéljünk… Fájdalmas látni ezt a rongyrázást a világ egyik végén, miközben a másikon jóllakna egy fél falu az énekesnők ruhaszegélyét díszítő kristályok egyikéből.

New York, 2019. május 7.
Jared Leto amerikai énekes-színész a New York-i Metropolitan Mûvészeti Múzeum Ruhaintézetének jótékonysági gálaestjén 2019. május 6-án.
MTI/EPA/Justin Lane

Arról ne is beszéljünk, hogy Jared Leto saját fejével a hóna alatt jelent meg a rendezvényen. Lady Gaga bugyiban és melltartóban pózolt. Michael Urie félig nő, félig férfi jelmezére már jelzőt se találok. És ezek azok a sztárok, akiket bálványozunk?! Hát mi ez, ha nem az öncélú szórakoztatás és önimádat kifejezése?

Szégyenletes, hogy ezt divatnak merjük nevezni, szégyenletes, hogy ennek tapsol világ…

Drága József Attilánk soraival búcsúzok (aki még valódi értéket teremtett): „Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat.”

Dr. Faragó Renáta

A képre kattintva galéria nyílik!

Iratkozzon fel hírlevelünkre