A káprázatos Repülőcirkusz

A világ leghíresebb bohóca és a Tim Burton-féle, Dumbó című film elképesztő ügyességű pudlicsapata is színpadra lép a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Repülőcirkusz visszarepít minket az 1920-as évek Amerikájába. A zenék, a jelmezek mind visszaidézik a csillogó kort.

Fotó: Vasarnap.hu

A világ leghíresebb bohóca, Fumagalli most először látogat el Magyarországra. Sokáig egy kötélszámban lépett fel bátyjával, Darisszal, aki szintén szerepel a mostani előadásban. Az Adj mézet, méhecske című bohózata azonnal siker lett, és a Fővárosi Nagycirkuszban sem maradnak szárazon az első sor bátor nézői.

Fotó: Vasarnap.hu

A Trio Dandy nevezetű orosz csapat húszas évek hangulatába burkolt rúdszáma mindenkit elámít, a rúdugrószámukkal ők tartják a világrekordot.

Fotó: Vasarnap.hu

Fellép még a német Jana Posna is híres kutyáival, akiket nem csak a porondról, hanem a Tim Burton által rendezett Dumbo című filmből is ismerhet a közönség. A pudlikat jutalomfalatokkal és pozitív visszajelzésekkel idomítják, és együtt is élnek az állatidomárral.

Fotó: Vasarnap.hu

Az egyik leglátványosabb műsorszám Lena Dolinskaya ukrán artistaművész csillárszáma. A fiatal lány elképesztő mutatványokat mutat be a több száz tükörmozaikkal csillogó monumentális csilláron. Sok visszacsatolás van az előadásban a Dumbó című filmhez, amelyben Kristóf Krisztián rendezte a cirkuszi jelenetet.

Fotó: Vasarnap.hu

Szinte már félelmetes fegyelemmel és precizitással mutatja be produkcióját a Mongol Cirkusz Társulat akrobata csapata. Úriemberi elegancia jellemzi végig az előadást, ahol egymás nyakában állva egyensúlyoznak a bizonytalan gömbökön, és még csak szemük sem rebben.

Fotó: Vasarnap.hu

Oroszországból érkezett Oleg Spigin, aki a Washington-trapéz számával szeli körbe a cirkusz terét, ami a kézen egyensúlyozás és a trapézszám egyedülálló keveréke.

Hazánkból a Trio Sárközi kápráztatja el a közönséget zsonglőrmutatványaival. Fatalos energia, vidám és könnyed, mégis elképesztő mutatványok jellemzik az elegáns megjelenésű Sárközi Péter, Sárközi Tamás és Perecsenyi Patrik produkcióját.

Fotó: Vasarnap.hu

Fotó: Vasarnap.hu

Fotó: Vasarnap.hu

Fotó: Vasarnap.hu

Fotó: Vasarnap.hu

Fotó: Vasarnap.hu

Fotó: Vasarnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre