Most már kiderítenék, hogy manipulálhat-e a Facebook

Nem is olyan rég írtuk meg, hogy nagy kegyesen a Facebook bejelentette: nem vállal garanciát az EP-választások manipulálásának megakadályozására. Pedig nagy szükség volna rá. Talán jobban, mint eddig bármikor. Egy kisebb gesztust azonban mégis csak gyakorol a cég a felhasználói, vagyis az átlagemberek felé. Felénk.

Rendelkezésre bocsátja belső adatait egy kutatáshoz.

A kutatásban részt vevő tudósok és egyetemi oktatók a közösségi média azon hatásait vizsgálják majd, amelyek a választásokra gyakorolnak hatást. Mivel ezt maga a Facebook jelentette be a Facebookon, ezért gyaníthatóan sikersztori kell legyen/lesz belőle. Tervek szerint 11 ország és 30 egyetemi intézményének mintegy 60 kutatóját választották ki a Social Science Research Council (Társadalomtudományi Kutató Tanács, SSRC) és a Social Science One amerikai független kutatási szervezetek égisze alatt.

Nem érdemes nagy összeggel fogadni arra, hogy a kutatás eredményei elmarasztalják majd a Facebookot.

A kutatócsoportok központja nem Moszkvában, vagy Pekingben lesz, de nem is Londonban, hanem az USA-ban – megosztva az Észak-keleti Egyetem, az Ohiói Egyetem, a New York Egyetem és a Virginiai Műszaki Egyetem közt. Hogy senki se panaszkodjon az Egyesült Államokon kívül is lesz egy-egy „kutatásban részt vevő többi csoport”: Franciaországban, Tajvanon, Olaszországban, Brazíliában, Németországban, Hollandiában és Chilében is. Így mindenki boldog lesz.

Forrás: Mandiner.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre