Egyre több német politikus szólal fel a keresztényüldözéssel szemben

Egyre többen merik felhívni a figyelmet arra, hogy napi szinten tapasztalható egy olyan jelenség, amely a keresztény hitű emberek rendszeres terrorizálásával jár együtt, rosszabb esetben templomokban, szállodákban robbantanak, ahogy tették ezt húsvétvasárnap is Srí Lankán, emberek százait lemészárolva, megnyomorítva.

Németországban is egyre többen figyelnek fel a keresztényüldözésre – írta meg a Magyar Hírlap.

Markus Grübel kereszténydemokrata politikus (a CDU tagja), a német kormány vallásszabadságért felelős biztosa szerint a muszlim radikálisok célkeresztjében állnak a keresztények világszerte, bár azt hozzátette, hogy Németországban ilyen veszély jelenleg nincs.

Markus Grübel (forrás: 2016 Bundeswehr/Steve Back)

Volker Kauder, a CDU korábbi frakcióvezetője pedig a Bildnek nyilatkozva úgy fogalmazott, nagy aggodalommal figyeli a növekvő keresztényüldözést Ázsiában. Hozzátette,

a buddhisták, hinduk és muszlimok „nacionalista mozgalmai” egyre militánsabbak lesznek,ezért Berlinnek mások mellett a Srí Lanka-i vezetésre is nyomást kell gyakorolnia, hogy védjék jobban a templomokat.

Hermann Gröhe, a CDU frakciójának vallási ügyekért felelős szóvivője a Rheinischen Postnak azt mondta, a vallási intolerancia napjainkban elsősorban a keresztények ellen irányul.

Michael Theurer, a szabaddemokrata FDP frakcióvezető-helyettese szintén felhívta a figyelmet, hogy több mint százmillió keresztény él olyan országban, ahol a vallásuk gyakorlásához fűződő emberi jogukat korlátozzák, több országban is ők a legnagyobb üldözött közösség.

 

Forrás: Origo/Magyar Hírlap

Borítókép: bundestag.de

Iratkozzon fel hírlevelünkre