Sargentiniék nem csak hazudnak, a PS szerint lopnak is

A Beatrice: A kétezredik év felé című nótája szerint „aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni, csalni: csúnya dolog!” A valótlan állításairól híres Judith Sargentinit és pártját engedély nélkül felhasznált felvételek miatt lopással vádolta meg a PestiSrácok.hu.

A PestiSrácok.hu(PS) szerkesztősége nem vette jó néven, hogy saját felvételüket fedezték fel a Baloldali Zöldek Judith Sargentini főszereplésével készült, Magyarországot és Orbán Viktort lejáratni szándékozó, a napokban közzétett propagandafilmjében. Megkeresték a pártot, arra szerettek volna magyarázatot kapni, miért használták engedélyük nélkül az általuk készített videót, amelyről minden sajtóetikai szabályt nélkülözve még a PS-logót is eltüntették.

A PS cikkében a történtek külön pikantériájának nevezi, hogy a Baloldali Zöldek olyan portáltól loptak arcátlanul, amelyet az ellenségüknek tartanak. „A helyzet fonákságát csak tetézi, hogy mindezt azért tették, hogy alátámasszák alaptalan rágalmaikat, amelyekkel folyamatosan támadják Magyarországot és annak kormányát.”

A szerkesztőség arra is kitér, hogy amennyiben Judith Sargentiniék megkeresték volna őket, ellenszolgáltatás nélkül a rendelkezésükre bocsátották volna a kért anyagokat. A PestiSrácok.hu saját készítésű, a GroenLinks által ellopott, és a PS-logótól „megszabadított” videója a fenti filmben 6:28 és 6:51 perc között látható.

Mint írják: az Európai Zöldeknél a jelek szerint az etika mást jelent akkor, ha Sargentini beszél arról, és mást, ha cselekszik, mert úgy tűnik, akkor belefér a pofátlan lopás is.

Megjegyzik: a Baloldali Zöldek a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. 

A V4NA Nemzetközi Hírügynökség szerint a GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől, a holland baloldali párt egy olyan összevágott propagandaanyagot tett közzé, amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül – a PestiSrácok videóján kívül – használt fel több anyagot.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: PestiSrácok.hu Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

Iratkozzon fel hírlevelünkre