Verebes István szerint Kuncze Gábor hiányzik a magyar közéletből

És amikor ezt kimondta, nem röhögte el magát.

Az Egyenes beszéd tegnap esti adásában Verebes István, Kukorelly Endre és Rónai Egon a közbeszéd állapotáról beszélgettek. A sopánkodás azon ment, hogy manapság milyen durva lett a közbeszéd (régen minden jobb volt!), és mennyire szomorú, hogy a magyar politikai élet a jelenlegi színvonalra süllyedt.

A beszélgetés húsz perce alatt természetesen egyik szereplőnek sem jutott eszébe megemlíteni a manapság olyan népszerű O1G-t, amelyről a Kúria múlt heti döntése óta tudjuk, hogy a kifejezés nem egy konkrét személy ellen irányul, hanem általános politikai állásfoglalást, azonos politikai csoporthoz tartozást fejez ki. No comment.

A legszebb mégis az volt, amikor Verebes azt mondta: „Ha megnézzük a politikusokat, akik ma már nem politikusok, azok közül a legtöbbje úgy hullott ki a krecliből, hogy ezek voltak a mérsékeltebbek, ezek voltak az elegánsabbak, az értelmiségibbek, a Beke Katától egészen a Kuncze Gáboron át, hadd ne mondjam.”

Jól hallottuk, Kuncze Gábor. Az elegánsak között. Verebes István szerint tehát az az „értelmiségi” Kuncze Gábor hiányzik a közéletből, aki az SZDSZ frakcióvezetőjeként egy jókorát anyázott egy parlamenti felszólalás keretében. A Youtube-on hála Istennek a felvétel a mai napig megtekinthető, nehogy elfelejtsük, mit is adott nekünk az SZDSZ. 

Kuncze Gábor volt az is, aki, miután műsorvezetőnek állt, a Klubrádióban mondott nyomdafestéket nem tűrő dolgokat. Egy méltán híres hangfelvételen Dessewffy Tibor szociológussal, Gyurcsány Ferenc tanácsadójával diskurál, és a panaszkultúráról beszél. Kuncze vélhetően nem szereti a panaszkodást, és ebbéli véleményét ki is fejtette: a panaszkodókat ciántablettával hallgattatta volna el.

„Nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint 10-15 évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon, ami természetesen nem megoldás”– hangzott el szó szerint. Igazi kommunista tempó. 

Visszanézve ezeket a felvételeket, nem is tűnik annyira meglepőnek a Jobbik és a baloldal egymáshoz közeledése. Hiszen, mint tudjuk, végső soron összenő, ami összetartozik.

Iratkozzon fel hírlevelünkre