Haraszti Gyula: Kígyók kígyóznak a DK körül

Több mint kínos, amit a hétvégén a DK elnöke művelt, aki háborút vizionált arra az esetre, ha a bevándorlásellenes erők többségbe kerülnek Európában...

Gyurcsány Ferenc fejében háború van – kezdi cikkét erős felütéssel Haraszti Gyula, megjegyezve: a politika történéseit figyelemmel követő polgárok számára e jelenség nem jelent újdonságot, de hétvégi beszéde ráerősít sejtésünkre. 

A DK elnöke ugyanis nem kevesebbet állított, minthogy európai háború közeleg, ha Orbán Viktor és a vele egy véleményen lévők jól szerepelnek a közelgő választásokon, és többséget szereznek. Igen, háborút vizionált, és igen, abban az esetben, ha nyernek a bevándorlásellenes erők.

Mint mondta, tűz és víz fog szemben állni egymással a kontinensen. Nem úgy, ha megvalósul az Európai Egyesült Államok eszménye, amelyben – szerinte – nem lesznek nagy különbségek a nemzetek között. Haraszti Gyula felhívta a figyelmet: történelmi párhuzamok megvonása közben Gyurcsány nem felejtette el önmagát a rendszerváltás egyik elősegítőjeként exponálni. – Aki emlékszik még erre az időszakra, az persze tudja, hogy Gyurcsány a nyolcvanas évek végén nem éppen a demokrácia megteremtésén, hanem az állampárt vagyonának átmentésén dolgozott a Kommunista Ifjúsági Szövetség üdvöskéjeként – teszi hozzá a történelmi precizitás kedvéért a Magyar Nemzet újságírója. 

Haraszti a DK eseményén felszólaló Nagy Blanka kapcsán rámutatott: a vulgáris kifejezéseivel ismertté vált gimnazistát előrángatják az MSZP és a Momentum berkeiben is, mintha ő képviselné a magyar ifjúságot. – „Kígyók kígyóznak” a párt körül – idézte a szerző magát Gyurcsányt, de azt már ő tette hozzá: elég kínos, amikor egyik-másik sziszeg is. 

Az pedig, hogy a baloldali-liberális térfélen mekkora a káosz főpolgármester-jelölés ügyben, már-már komédiaként lehet leírni…

Haraszti Gyula cikke ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre