A melegházasságban élő politikus beszélt a hiteles keresztény életéről…

A nyíltan meleg és abortuszpárti indianai elnökjelölt, Pete Buttigieg éles kritikával találta szemben magát, amikor arról beszélt, hogy a melegházassága közelebb vitte őt Istenhez. Szerinte minden kritikusának az Úrral kell elszámolnia, amiért támadják.

Több politikus, kritikus és közszereplő is erős szemöldökráncolásba kezdett – köztük Mike Pence az USA alelnöke is – mikor Pete Buttigieg arról beszélt, hogyan él hitelesebb keresztény életet másoknál melegházasságában.

“A Chastennel kötött házasságom jobb emberré tett engem – és igen, kedves alelnök úr, közelebb vitt engem Istenhez”- jelentette ki beszédében Pete Buttigieg a Washington, D. C.-ben megrendezett LGBT Victory Fund éves gyűlésén. 

“A helyzet az, hogy szeretném, ha a világ Mike Pence-ei megértenék, hogy ha problémájuk van azzal, aki vagyok, akkor nem velem van problémájuk. Bizony, uraim, a Teremtőmmel pöröl az ilyen” – fogalmazott magabiztosan a demokrata politikus. 

A 37 éves Buttigieg a Harvardon végzett, jelenleg is a férjének tartott Chastennel él együtt South Bendben.

A múlt hónapban egy texasi rendezvényen elmondta, hogy olyan életet próbál élni, amely a keresztény tanításnak megfelelő, valamint megkérdőjelezte, hogy Mike Pence valóban hisz-e a Szentírásban, írja a The Christian Post.

Az újságszerkesztő, rádiós műsorvezető és konzervatív kritikus Erick Erickson szerint

a Buttigieg-féle progresszív keresztényszemlélet nem több, mint képmutató komédia.

“Ezért ilyen korrupt és romlott az egész progresszív kereszténység. […] Ő egy meleg ember, aki megházasodott; nem gondolja azt, hogy bűn lenne a homoszexualitás, annak ellenére, hogy az Írás állítja, sőt azt is állítja, az abortusz egy morális kérdés, de az erkölcsünk alapján nem alkothatunk törvényt.”

Erickson itt a homoszexuális kapcsolatot ítélte el az Írás nyomán, amint az Egyház sem ítél el valakit az állapota miatt, a bűnös tettet azonban igen.

“Buttigieg a keresztények társadalmi kötelezettségeit akarja az elnök ellen felhasználni, elkerülve viszont a személyes kötelezettségek betartását a világos biblikus szexualitás tanítás mentén”- nyilatkozta Erickson.

Michael Brown a Line of Fire című rádióműsorban is beleszállt Buttigieg álláspontjába.

“Ha volt valaha is ragyogó példája, mikor a veréb a baglyot nagyfejűnek nevezte, akkor az az volt, mikor a south bend-i polgármester, a magát kereszténynek valló, közben pedig homoszexuális kapcsolatban élő Pete Buttigieg, Trump elnököt képmutató kereszténynek nevezte. Ez most komoly?”

“Mi lehetne abszurdabb annál, minthogy egy abortuszpárti, meleg házasságban élő ember magát hiteles kereszténynek vallja?”

Varga Gergő Zoltán

Kép forrása: The Christian Post. A képen a 2020-as demokrata elnökjelölt Pete Buttigieg (jobbra) és ‘férje’, Chasten látható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre