Rendőrök segítik a húsvéti közlekedést az utakon

 Nagyon sokan indulnak útnak húsvétkor, ezért a rendőrök főleg a forgalmat segítve igyekeznek a torlódások kialakulását megelőzni az ünnepi időszakban – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Gál Kristóf tájékoztatása szerint, ahogy az elmúlt években, úgy az idén sem lesz célzott  “ittasságellenőrző” akció, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne majd találkozni az alkoholfogyasztást mérő, az ittas sofőrökkel szemben intézkedő rendőrökkel.

 A nemrég megtartott Speedmarathon elnevezésű akcióról is kérdezték a szóvivőt, aki elmondta: a képzeletbeli dobogó első helyén a gyorshajtás áll, a balesetek 31 százalékát a sebességhatárok átlépése okozza. Kiemelte, hogy az akció helyszíneit a lakosság javaslatai alapján jelölték ki.

A Speedmarathon idején 1305 helyszínen több mint másfél millió járművet ellenőriztek, 5686  vezető, vagyis minden 300. sofőr lépte túl az adott úton megengedett sebességhatárt. Ez a tavalyi eredményhez képest, amikor is minden 100. autós megszegte a szabályokat, határozott javulásnak számít. A szóvivő megemlítette, hogy az akció napján senki nem halt meg a közutakon.

Forrás: MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Horvátország számít Magyarország támogatására
Jelentős fejlesztések a Szent János Kórházban
Nagyobb figyelmet érdemelne a zöld hályog szűrése