A dakari érsek lebeszéli a szenegáli fiatalokat az illegális kivándorlásról

Április 5-7-e között tartották Dakarban a 34. szenegáli ifjúsági napokat. 2024-ben a Saint-Louis egyházmegye látja vendégül legközelebb az eseményt. A záró szentmisén Ndiaye érsek a szenegáli fiatalok problémáiról beszélt.

Több ezer szenegáli fiatal gyűlt össze az ifjúsági találkozó záró szentmiséjére, amelyre hét további országból is érkeztek küldöttségek – számolt be a Vatikáni Rádió. Az eseményen szentbeszédet mondó Benjamin Ndiaye dakari érsek a fiatalokat sújtó munkanélküliségről és az illegális kivándorlás veszélyeiről szólt. A helyi sajtó beszámolója szerint arra biztatta a fiatalokat, hogy szabályos úton utazzanak külföldre és hagyjanak föl az illegális migráció gyakorlatával, amely oly sok áldozatot szed a tengeri átkeléskor. 

„Azon munkálkodunk, hogy megkíméljük őket az illegális migráció elmondhatatlan szenvedéseitől, és hogy jobb jövőt biztosítsunk neki itt, helyben” – fogalmazott a főpásztor. A szenegáli érsek annak a reményének adott hangot, hogy sikerül a fiataloknak minőségi oktatást biztosítani, sokszínű és eredményes programokon keresztül. A fiatalokat lakóhelyük lehetőségeinek megfelelő szakmára kell tanítani, valamint arra kell bátorítani, hogy vegyék kezükbe jövőjüket, legyenek készen a megtérésre és szívük megtisztítására – mutatott rá. 

Forrás: Vatikáni Rádió/VaticanNews

Fotó: actusen.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre