Halálra taposta egy elefánt, aztán felfalták az oroszlánok

Amíg Kenyában a közelmúltban attól az új törvénytől volt hangos a sajtó, melynek értelmében ezután halálbüntetés vár az orvvadászokra, addig a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban időről-időre ezt a problémát az állatok oldják meg. Többször is érkeztek már hírek róla, hogy az éj leple alatt az orvvadászokat vadállatok ölték meg, ám ez a legutóbbi eset igazán Darwin díjasra sikerült.

Az orvvadászt egy elefánt előbb halálra taposta, majd a tetemét oroszlánok falták fel. 

A férfit már társai se tudták megmenteni. Haláláról a vele együtt vadászók számoltak be a férfi hozzátartozóinak, akik a Kruger nemzeti park segítségével megpróbálták ugyan a holtesttét felkutatni, de nem jártak sikerrel: csak egy nadrágot és egy koponyát találtak.

Bár a parknak óriási problémát okoz az orvvadászat, a nemzeti park vezetője mégis részvétét fejezte ki az elhunyt családjának. Hozzátéve, hogy a park területére illegálisan bemenni különösen veszélyes, ahogy ez az eset is mutatja.

Sajnos mindaddig, amíg a kenyaihoz hasonló körülményeket nem alakítják ki a többi érintett országban is, az orrszarvúkra és elefántokra leselkedő orvvadászok újra meg újra vállalni fogják a (nagy) kockázatot. Ennek az az oka, hogy a szarvakra, agyarakra még mindig nagy a kereslet Ázsiában, illetve Kínában. Hong Kongban épp a napokban csapott le a hatóság egy 2,1 millió dollár értékű szállítmányra.

Forrás: BBC

 

 

 

/  https://tizpertiz.hu/2019/02/28/kenyaban-bekemenyitettek-ezentul-halalbuntetes-var-az-orvvadaszokra/?fbclid=IwAR1dvklv0GQpLPaPlJEOeVlNBRkdzB_ZGKUU2vUV4KbjxwaxyKzmw2SkAqc

Iratkozzon fel hírlevelünkre