Megmutatjuk, hogyan kell szakszerűen asszonyt verni!

Ha jól keresünk, akkor hiánypótló szakmai anyagra akadhatunk e témakörben a legismertebb videómegosztón, az emberi jogokra mindig oly érzékeny YouTube felületén. Az oktatóvideó finom szakmaisággal avatja be a téma iránt érdeklődőket e valóban nem jelentéktelen horderejű ismeretekbe. Liberális barátaink ismert hanghordozásával meg kell állapítanunk, ez valóban „egy más kultúra".

Ezen a 2019. március 29-én készült, Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari katari szociológus által feltöltött videón részletes bemutatót és magyarázatot kapunk arról, hogyan kell megverni a feleségét annak, aki a maga területén uralkodó vallás előírásainak megfelelő módon szeretné azt szabályszerűen megtenni.

Az asszonyverés helyteleníthető módozataival szemben az előadó állítja, hogy nem kell gyakran megverni az embernek a feleségét – vagy sokkal pontosabban fogalmazva, a ház mindenható urának –, de kellő rendszerességgel illően meg kell mutatnia a hatalmát és fegyelmeznie kell őt merő szeretetből, hogy az élet folyhassék aztán tovább a maga megszokott medrében.

Al-Ansari hangsúlyozza, hogy a verésnek könnyűnek és fájdalommentesnek kell lennie, de mindenképpen olyannak, hogy a feleség azért kiérezhesse férje férfiasságát és erejét, és hogy a nő ezáltal minél mélyebben átélhesse a maga nőiességét.

A szakavatott mozdulatokat a pedagógiai szándék még teljesebb kibontakoztatásaként egy kisfiún mutatja be a nőket nőiességében ekképpen mélyen tisztelő férfiú, így nyomatékosítva e tanulságos leckét egy eljövendő férfigenerációnak is.

A „mondtam, hogy az engedélyem nélkül ne hagyd el a házat, hányszor mondjam még ezt el neked?” – hétköznapi példamondattal kezdődő tájékoztató a gyermek mindkét oldalának, vállának ütlegelésével folytatódik, majd annak hangsúlyozásával, hogy az ilyen impertinens viselkedés a végén még azzal is járhat, hogy a férj büntetésből már az ágyát sem lesz hajlandó megosztani aznap este a súlyosan szabályszegő feleségével. Hogy erre az eszeveszett lehetőségre ne kerüljön sor, a kedvességre és a megbocsátásra épülő tanítások további részleteit itt tekinthetik meg:

Oly sajnálatos, hogy az agresszióra, egyenlőtlenségre, szeretetlenségre épülő civilizációnk és szokásrendünk még nem érte el e példásan magas szintet, de ahogy elnézzük Európa jövőjét, hamarosan közel kerülhetünk az efféle párkapcsolati ideák mindennapossá válásához.

Iratkozzon fel hírlevelünkre