Istentől kapott ajándék

A harmadik gyermekük Down-szindrómával érkezett. György-Deák Anna és férje jelenleg a negyedik gyermeküket várják. A Képmás.hu oldalán olvasható, hitről, félelemről, anyaságról, születésről szóló őszinte beszélgetést szemlézzük.

Hónapokba telt, amíg a krízist a szülők képesek voltak feldolgozni. Dorka – akit szülei ma már nem csak nevében tartanak Isten ajándékának – Down-szindrómával látta meg a napvilágot, harmadik testvérként. Édesanyja hamar tisztába jött újszülött kislánya adottságaival – ezeket az első szoptatások idején még nehezére esett elfogadni.

Amikor a különleges születés erősnek hitt házasságukat is próbára tette, ők példamutatóan helytálltak: Dorka apukája azonnal bizonyította, hogy szereti a feleségét és újszülött kislányát – vagyis Istent magát, aki az életet ajándékozza, amelyhez a kereszt is hozzátartozik. Nem kérdezett, nem szomorkodott, csak tette, amire hívták.

Hosszú hónapok teltek el, mire a krízist teljesen fel tudtuk dolgozni – vallotta meg az édesanya a Képmás.hu által készített cikkben, hozzátéve: hiszem és tudom, hogy

Jézus akkor azonnal meggyógyította fájdalmunkat, felkarolt és vezetett minket. De csak azért, mert a karjába tudtunk zuhanni.

Férjével egységben vallják, hogy Isten mindig mellettük állt, de soha nem akart tolakodni. Ő akkor segít, ha hívjuk őt – állítják hittel Dorka szülei. Első két gyermekük szeretetét csak őszinteségük múlja felül, amikor kijelentik:

még jó, hogy a mennyországba nem kell diploma, így Dorka is jöhet! 

Meg kell gyászolni azt a kisbabát, akit vártunk, hogy el tudjuk fogadni azt, akit kaptunk – tanácsolja a hasonló helyzetben lévőknek az „Istentől kapott ajándék”, Dorottya édesanyja, aki arra is emlékeztet bennünket: Isten azt mondta, hogy szeressétek egymást – ennek megvalósítása mintegy „beugró az üdvösséghez”! Nagy feladat, amelyre azonban mindenki meghívást kapott.

(Forrás: kepmas.hu; fotó: kepmas.hu/György-Deák Anna)

Iratkozzon fel hírlevelünkre