Csaknem 30 százalékkal bővült az építőipar

Az építőipar megrendelésállománya 2018 és 2023 között elérte a 25 ezer milliárd forintot, mindezek teljesítése érdekében a szektor teljesítményét 2023-ig további 53-54 százalékkal kell emelni - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkára az Építésgazdaság lehetőségei című konferencián szerdán Budapesten.

György László a Construma építőipari kiállítás részeként az ITM és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) által szervezett eseményen hozzátette: bár félő volt, hogy az építőipar hamarosan eléri teljesítőképessége határát, az ágazatról közölt januári adatok pont az ellenkező irányba mutatnak, ugyanis az év első hónapjában az építőipar közel 30 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

Koji László, az ÉVOSZ elnöke szerint az Európai Unió többi tagállamával összevetve kiemelkedően teljesített az utóbbi években a magyar építőipar. Az ágazat bővülése folytatódik, a szakszövetség szerint az idén is minimum 15 százalékos növekedés várható.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre