A kazincbarcikai csövek – avagy a szocialista demagógia örök!

Bizonyára többen emlékeznek kedves Olvasóink közül is a 2002-es miniszterelnök-jelölti vitára, ahol Medgyessy Péter a kazincbarcikai kórház rozsdás csövének képével kívánta illusztrálni, hogy az 1998-2002 közötti polgári kormányzás idején szerinte semmi pozitív nem történt az egészségügyben.

Most tekintsünk el attól az „apró” ténytől, hogy nem volt feltétlenül elegáns és hiteles mindez egy olyan ember szájából, aki kommunista titkos ügynökként (D-209) mindent megtett az ország tönkretételéért, majd a rendszerváltást követően, a Horn-kormány idején készségesen asszisztált a maradék nemzeti vagyon kiárusításához is. Ettől eltekintve is sugalmazása nettó hazugság volt.

Napjainkban is sokan valamiféle skandalumként emlegetik, hogy a kormány stadionokat épít. Nem egészen értem, hogy az építés, az alkotás hogy lehet egyáltalán szitokszó napjainkban. A 2010 előtti szocialista kormányok alatt ugyanis szinte semmi sem épült, inkább csak leépült.

A számok nyelvén ez a következőt jelenti: az elmúlt években egészségügyi fejlesztésekre vidéken 500 milliárd, míg Budapesten és a központi régióban 700 milliárd, azaz összesen 1200 milliárd forintot fordított a jelenlegi kormány. 2020-ig 32 stadion épül fel, illetőleg újul meg összesen mintegy 342 milliárd forintból (ebből 200 milliárd Budapest történelmi múlttal rendelkező, méltán híres stadionjára, a Puskás stadionra). Ezek a pénzek tehát mind a nemzet gyarapodását, itt maradó magyar emberek vagyonát gyarapító fejlesztések. És most ne beszéljünk az egyéb kulturális, környezeti, autópálya, stb. beruházásokról.

Ezzel szemben a jelenlegi ellenzéki vezetők kormányzásuk idején 6000 milliárd forint IMF-hitelt vettek fel a mi kontónkra, amiből semmit sem láttunk, de legalább busás kamatokkal vissza kellett fizetnünk.

Polgári kormányok idején épülés – szociálliberális kormányok idején leépülés. A tények, a számok ezt igazolják és ezt érdemes lenne figyelembe venni stadionépítős ökölrázás közben másoknak is. 

Tarnai Richárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre