Kocsmai stílusban beszélt Szabó Tímea a Parlamentben

Folytatódik az ellenzéki komédia.

Többször írtunk már arról, hogy az ellenzék az utóbbi időben egyre trágárabb stílusban, az Országház falai közé nem illő módon viselkedik. Ennek az újfajta politizálási stílusnak a két zászlóvivője Tordai Bence és Jakab Péter, akik ha kell, letegezik a miniszterelnököt egy felszólalás keretében, vagy a nemzeti ünnepet sem tisztelve támadják le a köztársasági elnököt és a házelnököt egy bekapcsolt telefonkamerával. 

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője is hajlamos arra, hogy elvesse a sulykot. Így történt ez a mai parlamenti ülésen is. A frakcióvezető asszony napirend előtti felszólalásának végén azt találta mondani, hogy a kormánypárti képviselők 

„két forintért az anyjukat is eladják”. 

Kövér László házelnök, hallva a megjegyzést, rögtön meg is vonta a szót Szabó Tímeától, majd hozzátette: „szégyellje magát, a parlamentben van, nem egy kocsmában”. 

A felszólalásról készült felvétel ezen a linken megtekinthető. A videón jól látszik, hogy Szabó Tímea papírból olvassa a beszédét, vagyis a képviselő asszony otthon jól végiggondolta az elmondani kívánt szöveget, és nem hirtelen felindulásból csúszott ki a száján a nyomdafestéket nem tűrő megjegyzés. Elképzelhető persze az is, hogy a Párbeszéd frakcióvezetőjének felszólalásait Tordai Bence írja. 

Úgy tűnik, a Jobbik és a baloldal összeborulásának is meglett a hozadéka: az agresszió, ami eddig csak a zsidó képviselőket listázni akaró Jobbikra volt igazán jellemző, átragadt a szövetségesekre is. Ezért vizionálnak minden utcasarkon forradalmat, ezért rongálnak meg telefonfülkéket, és ezért hergelik az utcákon tüntető tömeget. Mindenesetre amíg a Párbeszéd nem képes másra, mint agresszív politizálásra, addig nem csoda, hogy pártjuk gyakorlatilag mérhetetlen a közvélemény-kutatások szerint. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre