Kereszténygyalázó ellenzék III.

Előző cikksorozatunkban bemutattuk az ellenzéki összeborulás előzményeit, hogy korábban miként vélekedtek egymásról, főként a baloldal a Jobbikról és annak tevékenységéről. Ezúttal az ellenzék keresztényellenes hozzászólásait vesszük górcső alá.

Sorozatunk első részében a Demokratikus Koalíció politikusait, második részében Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarország országgyűlési képviselőjének nyilatkozatait írtuk le. Most nézzük a Jobbik közéleti szereplőinek álláspontját!

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő egy médiaorgánum kérdésére, miszerint a tüntetések során kiállnának-e Gyurcsány Ferenc mellett, ekképp válaszolt: „Mi értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ezek elérése érdekében pragmatikusan együttműködünk bárkivel. Nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges”.

Vona Gábor, a párt volt miniszterelnök-jelöltje a Bar!kád hasábjain (2010.12.09.) nyilatkozta, hogy világlátását leginkább Schopenhauer, Nietzsche, Mircea Eliade, Rüdiger Safranski, Konrad Lorenz és Eckhart mester alakította. Nietzsche ellentmondásos rendszere tagadta a hiteles kereszténység lehetőségét és valóságát… Meghirdette „Isten halálát”, aki a nézete szerint persze soha nem is élt, hanem csak a benne való hit halt meg.

Továbbá 2013-ban egy angol nyelvű marokkói portál Vona Gábor törökországi látogatása nyomán kijelentésében olyan vallás mellett állt ki, amely egyértelműen fenyegeti a kereszténységet.

„Az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében.”

A Jobbik alapító nyilatkozatából vett idézetek alapján a párt nézetei nem kompatibilisek a tagjai által nyilatkozott értékekkel:

„Pártunk keresztény, értékelvű mozgalom, vagyis minden szavához, tettéhez, működése minden eleméhez az isteni törvényekbe és az egyetemes emberi értékekbe vetett hit szolgál forrásul.” 

„Valljuk, hogy nemzetünk erkölcsi megerősödése csak a krisztusi tanításon alapulhat, és ehhez a magunk eszközeivel politikai pártként hozzá is akarunk járulni. Ebben a megújulásban kiemelt szerep hárul keresztény közösségeinkre, egyházainkra, amelyek évszázadok óta, jóban és rosszban egyaránt bizonyították, hogy nemzetünk végső lelki, szellemi és kulturális bázisául szolgálnak. Számunkra a nemzeti identitás és a kereszténység egymástól szét nem választható fogalmak.”

Mindezek ellenére ismét Gyöngyösi Mártont idézve képesek lennének „nem csak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is” szövetkezni, ha szükséges.

Iratkozzon fel hírlevelünkre