A nap hősei: a magyar válogatott legyőzte a VB ezüstérmes horvát csapatot

A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re vasárnap a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyarok második diadalukat aratták a horvátok felett hat döntetlen és három vereség mellett.

 Marco Rossi szövetségi kapitány együttese június 8-án Azerbajdzsán vendégeként folytatja az Eb-selejtezőket, három nappal később pedig Wales gárdáját fogadja.

Az első félidő 13. percében Modric került a magyar védelem mögé a jobb oldalon, visszagurított lövésre, Kramaric pedig csak becsúszva tudta továbbjátszani a labdát az ötös vonalán álló Rebicnek, aki a bal alsó sarokba helyezve megszerezte a horvátoknak a vezetést. Huszonegy perccel később  Dzsudzsák ugratta ki a 16-os jobb oldalán Szalait, aki futtából kilőtte a hosszú sarkot, Kalinic csak beleérni tudott a kapuba tartó labdába.

A horvát Luka Modric és Pátkai Máté a Magyarország – Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Groupama Arénában. A magyar válogatott 2-1-re győzött. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A győzelmet jelentő gól a második félidő 76. percében született, Dzsudzsák jobb oldali szöglete után Pátkai és Leovac ugrott fel a labdáért, amely róluk felpattant, majd a hamarabb eszmélő magyar középpályás közelről a keresztléc alá bombázott.

A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország – Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén. Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre