Az illegális migrációnak csak haszonélvezői vannak

A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján megnyitó beszédében mondta, hogy az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak.

Gulyás Gergely kifejtette, „haszonélvező a filantróp pénzember, aki szívesen ad kölcsönt az általa támogatott és alapvető emberi jogként feltüntetni próbált migráció kezelésére”, továbbá az alvilág, amely a modernkori emberkereskedelem szervezője, valamint a politikai osztály baloldala, amely menekültstátuszon és állampolgárságon keresztül remél új szavazókat a tőlük elforduló korábbi támogatóik helyett.

Az illegális migrációnak haszonélvezői még azon iparágak is, amelyek az újonnan érkezők ellátásában vesznek részt közpénzből.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a tömeges migráció, ami nem jár együtt integrációval, egyszerre rossz a kibocsátó országoknak, amelyek egész generációkat veszíthetnek el, valamint az életveszélyes helyzetekbe kerülő útra kelőknek és azon országoknak is, amelyek adófizetői fizetik a soha létre nem jövő integráció és a közbiztonság összeomlásának költségeit.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre!