A pápa imája a terrortámadásban meghalt muzulmánokért

A katolikus egyházfő az esemény után táviratban is mély fájdalmának adott hangot. A szélsőjobboldali terrortámadásnak minősített esetben eddig ötvenen vesztették életüket.

Az Úrangyala elimádkozása után a pápa ismételten kifejezte fájdalmát az elmúlt napokban történt szörnyű terrortámadás miatt, amelyet Új-Zélandon, Christchurch városának két mecsetében követtek el és amely növeli azt a fájdalmat, amelyet az egész emberiséget továbbra is sújtó háborúk és konfliktusok okoznak. Ferenc pápa imádkozik a halottakért, a sebesültekért és hozzátartozóikért.

„Közel állok muzulmán testvéreinkhez és az egész közösséghez” – mondta a pápa, majd megújította felhívását, hogy imával és a béke gesztusaival szálljunk szembe a gyűlölettel és az erőszakkal. Arra kérte a híveket, hogy közösen, csöndben imádkozzanak meggyilkolt muzulmán testvéreinkért.

Végül a pápa köszöntötte a Szent Péter-téren jelen lévő híveket, külön megemlítve a Lengyelországból, Spanyolországból, Brazíliából érkezett csoportokat, valamint a különösen nagy számban jelenlévő angolai híveket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Kép: www.snpa.co.nz

Iratkozzon fel hírlevelünkre