Azbej Tristan: Az afrikai út komoly segítséget jelent Kongónak és Kenyának

A Mokkában Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár arról beszélt, hogy milyen tapasztalatokat szerzett a Kongóban és Kenyában tett humanitárius, segítségnyújtó utazása során, sőt, az is kiderült, ki volt az a magyar hős, akit meglátogatott út közben.

Azbej Tristan államtitkár a TV2 vendége volt március 13-án, ahol beszélt a Hungary Helps afrikai missziójáról, amelyre Hölvényi György EP-képviselő, Böjte Csaba ferences szerzetes és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes is ellátogatott. Az út célja az volt, hogy a magyar delegáció felmérje azokat az igényeket, amelyekben Magyarország segíteni tud és egyben eljuttassa az adományokat.

Az afrikai út során a delegáció felkereste a Mbuji Mayi városában található, dr. Hardi Richárd misszionárius által vezetett Szent Rafael szemklinikát is, amelyet a magyar kormány a Hungary Helps Programon keresztül támogatott. A találkozó során Azbej Tristan államtitkár és dr. Hardi Richárd aláírta a magyar kormány adományáról szóló díszoklevelet is.

A beszélgetésről készült teljes felvétel:

Az S4C.News részletes interjút készített az útról Azbej Tristan államtitkárral, melyet az ünnepi hosszú hétvége során mutatunk be Olvasóinknak.

Forrás: TV2

Iratkozzon fel hírlevelünkre