Új kiadóra talált a Jézus-képregény

Egy hónappal a DC Comics meghátrálása után a Krisztust kifigurázó képregény készítője új kiadót jelentett be. Az Ahoy Comics nyáron tervezi kiadni a hat részes sorozatot.

Az S4C.News által indított, majd a CitizenGO amerikai és magyar szervezete által felkarolt petíció hatalmas sikerét követően egy hónappal az Ahoy Comics bejelentette, hogy a hat részes Second Comingot július 10-én tervezik kiadni.

A petíciónak januárban világszerte több mint 235 000 támogatója volt. A keresztények joggal háborodtak fel az istenkáromló történeten, mely Jézus Krisztust csupán egy mindenható szuperhős segédjeként ábrázolja.

A képregényt megálmodó Mark Russel szerint a képregényben Jézus azt tanulja Sun-Man mellett, hogyan lehetne jobb munkát végezni az emberek körében, mint első eljövetelekor.

Russel a képregényt megelőzően két prózai kötetet is kiadott már a Bibliához kapcsolódóan – az Amerikában best-seller – Isten csalódott benned és Apokrif most címekkel. Az Ahoy Comics bejelentésén Russel úgy nyilatkozott, hogy ő csak egy új megközelítésből akarja szemlélni a világot.

A The Christian Post jelentéséből kiderül, hogy Mark Russel nem teljesen idegen a keresztény egyháztól. “Az egyházban felnőve, Krisztus tanításai egy jó ugródeszkának tűntek, hogy más megközelítésből is elképzeljem a világot, és hogy lássuk, mennyire kifacsartak ezek a tanítások pont azoknak az intézményeknek az érdekeit szolgálva, amelyek ellen szólnak” – mondta Russel.

“Azt akartam, hogy a Second Coming felülvizsgálja azt az összes szuperhősös képregényben, a törvényekben és a civilizáció intézményrendszerében mélyen beágyazódott feltételezést, hogy a fizikai erő az egyetlen, amely képes megváltoztatni a világot. A jó fiúk talán nem csak azért jók, mert jobbak az erőszakban a rossz fiúknál, hanem mert talán új utakat tudnak az embereknek mutatni, hogy megküzdjenek a korrupcióval és a bosszúállással. A Second Coming, mint az összes képregényem, végeredményben arról szól, hogy az intézményeink hogyan hagytak cserben minket” – emelte ki Mark Russel a nyilatkozatában.

Richard Pace, a képregény társszerkesztője felhívta a figyelmet arra, hogy a DC Comics segített nekik új kiadót találni, és hogy a vállalat nagyon várja a megjelenést.

“Megértjük, hogy a Second Coming publikálása erős reakciókat fog kiváltani, de mi támogatjuk Mark és Richard szatirikus vízióját”- nyilatkozta Tom Peyer, az Ahoy Comics főszerkesztője.


Az S4C.News kevésbé megértő a keresztényeket sértő tartalmak kapcsán, így újabb akcióra készülünk. A részletekről hamarosan tájékoztatjuk Olvasóinkat.


Varga Gergő Zoltán

 

Kép forrása: CitizenGo

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre