Bajnokok Ligája: Négy angol klub is bejutott a legjobb nyolc közé

Nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára, mármint, hogy négy angol klub is a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott, mindezt ráadásul úgy, hogy már csak egy spanyol csapat maradt talpon. Legutóbb a 2009/10-es kiírásában fordult elő, hogy a csak egy spanyol klub volt negyeddöntős – akkor is a Barcelona mentette meg a spanyol bajnokság becsületét.

Trónfosztás van kibontakozóban?

Éveken keresztül a spanyol foci uralta a Bajnokok Ligáját, ezen belül is a Real Madrid, de úgy tűnik, egyik évről a másikra valami nagyon megváltozott. Persze lehet rögtön azzal érvelni, hogy a korábbi sikeredző Zinedine Zidane újra a Real padján ül, de messze van még a pillanat, mikor újra bizonyíthatnak.

Így egyenlőre a Barcelonának kellene tartania a frontot  a Tottenham Hotspur, Manchester City, Manchester United és a Liverpool négyesével szemben.

Holnap sorsolnak a svájci Nyonban dél körül.

Természetesen a három másik továbbjutó sem ígérkezik könnyű ellenfélnek. Hiszen az Ajax épp a Real Madridot verte ki, a Juventus pedig nem semmi fordítást hajtott végre az Atletico Madrid ellen. Talán csak a videóbíró Porto lóg ki egy kicsit a sorból.

Az első mérkőzéseket április 9-én vagy 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik majd.

(Forrás: MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre