A nőket, a papokat és a kereszténységet gyalázta Duterte

Előbb a papokat és a katolikus vallást, aztán pedig a nőket gúnyolta a Fülöp-szigetek elnöke. Szerinte nincsenek intelligens papok, mert ha okosak lennének, nem mennének papnak. A nőknek azt üzente: „Tudjátok, ti nők el akarjátok venni a szólásszabadságomat. Minden mondatot és szót kritizáltok, amit mondok, pedig ez az én saját szólásom szabadsága”.

Sajátosan értelmezi a szólásszabadságot a fülöp-szigeteki elnök. A Mandiner szemlézte azt a beszédet, amiben a politikus kitért a katolikus vallásra és a papokra, akiket korábban is szeretett már ostorozni. Szerinte nincsenek intelligens papok, mert ha okosak lennének, nem mennének papnak. „Férfi vagy, de azt választod, hogy pap leszel. Folyton nézed a gyönyörű nőket, akiknek nem udvarolhatsz. Istenem!” – fejtegette Duterte. 

Az elnök szerint, ha a papok kritizálják őt, azt ne a szószékről tegyék. „A papok ne lépjék túl a határaikat. Ők kezdték ezt. Mondjátok el nekik, hogy az egyház és az állam el van választva. A kurafik a vallást használva támadnak engem a szószékről” – folytatta az államfő.

Duterte azt is kifejtette; őt nem érdekli, ki akarja megölni a papokat, ez az ő problémájuk.

A Fülöp-szigetek elnöke ezután rátért a nőkre: szerinte a nőknek nem kellene papok közelébe menniük, mert megérzik a szagukat. 

„Akkor udvarolni kezdenek nektek. Tudjátok miért? Mert férfiak.” Úgy folytatta: „Isten péniszt adott nekik. Mit fognak vele csinálni? Az ajtónak csapkodják minden reggel? Isten hibázott, nem mi”. 

Duterte ezután a teremtéstörténetről is kifejtette álláspontját. „Nem értem ezeknek a hülyéknek a vallását”, Isten megteremtette a paradicsomot, aztán Ádámot, és szerinte ez elegendő is lett volna, mert megteremtette a férfit. De aztán – folytatta – Isten megteremtette a nőt, Évát, egy vaginával, „és itt lett mindennek vége”.

Egy másik esetben az államfő beszédében „kurváknak” és „őrülteknek” nevezte a nőket, majd kifejtette: „Tudjátok, ti nők el akarjátok venni a szólásszabadságomat. Minden mondatot és szót kritizáltok, amit mondok, pedig ez az én saját szólásom szabadsága”.

Hozzátette: „Én szeretem a nőket. (…) Ezért van két feleségem. Ez azt jelenti, hogy szeretem a nőket”.

 

Forrás: Mandiner; The Manila Times

kép: Wikimedia Commons/Public domain

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre