A BBQ-húsoké lesz a főszerep pénteken Zebegényben

Hamarosan itt a fesztiválok időszaka, a Dunakanyarban március 15-én, 17 órától elképesztő finomságokkal várják a látogatókat. A második Zebegényi BBQ forradalom fantázianevet viselő rendezvényen teljes smoker arzenállal készülnek a szervezők.

BBQ marhaszegy, BBQ kolbász, BBQ sertésoldalas – házi mayos coleslaw, marinált salsa, faszénen sült narancsos saláta, három féle BBQ szósz, kovászos kenyér – jól hangzik, ugye? Ilyen és ehhez hasonló finomságok és újdonságok várják az ínyenceket Zebegényben.

A Dunakanyar ékszerdobozaként is gyakran emlegetett településre akár Budapestről is könnyedén eljuthat bárki tömegközlekedéssel, a vonat a rendezvény helyszínétől néhány méternyire áll meg. Ha már a településen járnak, érdemes szétnézni is az ebéd előtt vagy után, hiszen számos látnivaló várja a turistákat.

Kós Károly szecessziós templomába mindenképp megéri betérni, Körösfői-Kriesch Aladár freskói elképesztő hangulatot kölcsönöznek az épületnek. Ha valaki a városnézés helyett a természetben töltené a napot, tökéletes célállomás lehet a Hegyes-tetőn található, csodás panorámával rendelkező Julianus-kilátó.

Zebegényt és a Dunakanyar ezen partját tökéletesen kiépített kerékpárút-hálózat szövi át, így akik bicikliznének egyet a környéken, a Duna-part mentén egy könnyed tekerés mellett több települést is bejárhatnak.

(Fotó: Füstölgő Sarok BBQ)

Iratkozzon fel hírlevelünkre