Juhász Hajnalka: a Hungary Helps programot nemzetközileg is elismerik

Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselője a Hungary Helps programot méltatta parlamenti felszólalásában, az Országgyűlés hétfői ülésnapján.

A miniszteri biztos hangsúlyozta: a magyar kormány célja, hogy a helyi közösségekkel közvetlen kapcsolatot építsen, és ennek alapján nyújtson segítséget, illetve szerepet játsszon a migráció megelőzésében és a megállításában, valamint az üldözött keresztények hangja legyen a világban.

Elmondta: a Hungary Helps programot ismerik és elismerik nemzetközi szinten is. Hiszünk abban, hogy a Közel-Kelet etnikai és vallási egyensúlyának megtartása, valamint az Európára nehezedő migrációs válság csak egy elkötelezett, okos, hatékony humanitárius segítségnyújtással valósulhat meg – mondta.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár hangsúlyozta: a kormány átérzi felebaráti kötelességét a válságövezetben élők iránt, amikor a szenvedők segítségére siet, de átérzi kötelességét a magyar emberek iránt is, amikor megfékezi a migrációt.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány a migráció vélt alapvető joga helyett a szülőföldön maradás alapvető jogát vallja. Azbej Tristan a helyi segítségnyújtás mellett érvelt, hangsúlyozva, hogy a migráción egy szűk spekulánsi körön kívül mindenki veszít.

A felszólalásokról készült videó:

Forrás és fotó: MTI/Bruzák Noémi (videó: KDNP Youtube)

Iratkozzon fel hírlevelünkre