Madárnak nézett politika

A humoros madártani párhuzamok könnyed stílusban világítanak rá a hazai politikai helyzet valóságára. Kruppa Géza írását jó szívvel ajánljuk mindazoknak, akik szívesen lépnek eggyel hátrébb, hogy megmosolyogják mindazt, ami a mindennapjaink része lett.

„Böki a ballibek csőrét, hogy már a gólyák is felülnek a szárnyaló gazdaságról szóló populista kormánypropagandának, és a tavasz leheletével sorra hazatérnek” – kezdi szellemes, a valóságnak görbe tükröt tartó írását Kruppa Géza.

A gólyák hazatérnek a szenegáli szavannákról amiatt is, hogy beszálljanak a népességfogyás megállításába. Idegenből érkező vándorokként pedig felhívják a külföldre vágyók figyelmét, hogy hosszú ideig nem olyan derűs az embernek a hazájától távol tartózkodni.

Kruppa Géza írásában a májusi választások előtt vergődő ellenzéket csak „szárnyaszegett vészmadárként” említi: politikusai hamis módon visszapenderülnek a zárt ajtóról, hogy azután műáldozatként a földön hemperegjenek. „Idétlen akciókat magukból kipréselve kóvályognak az ország háza felett.

Mint megannyi gólyafos a levegőben… A flaszterra érve majd nagyot toccsannak”

– festi fel az ellenzéki jövőképet írásának zárszavában a szellemesen szárnyaló szerző.

(Forrás: Magyar Hírlap)

Iratkozzon fel hírlevelünkre