Hollywoodban is felvállalt kereszténység

Az egyik egyházi iskola konyháján dolgozó alkalmazott meglepődve tapasztalta, hogy a diákok sorra koszos homlokkal veszik át hamvazószerdai ebédjüket a menza ablakánál. Tapasztalata megdöbbenéssé változott át, amikor az egyik tanár fején is meglátta a szürke kereszt elhalványuló nyomait: még maga is, tanár úr? Szemlézett írásunkban Mark Wahlberg hasonló tettéről számolunk be.

Az egyház liturgikus jelei közül az egyik legszembetűnőbb a hívők homlokán éktelenkedő hamvazószerdai hamu. Letagadhatatlanul állásfoglalásra készteti hordozóját az értetlen vagy még tudatlan szemek előtt. A katolikusok böjtöléséhez – a szentírási alapokhoz hűen – a jókedv is hozzátartozik.

Mark Wahlbergről köztudomású, hogy elkötelezett keresztény életet él: napjait imádsággal kezdi, amelyben Istentől kér és kap útmutatást, hogy jó férj és apa lehessen családjában.

A The Fighter hoolywoodi sztárja mindig örömmel és készségesen vall hitéről a legnagyobb nyilvánosság előtt – csakúgy, mint mondjuk idehaza Mező Misi is tette lapunk hasábjain az elmúlt hetekben.

Az amerikai filmsztár legutóbb egy nagyböjti videót osztott meg közösségi média oldalán, amelyben jól látható a hamu a színész homlokán. Üzenetében elmondta, hogy nagyböjtben több csendességet fog gyakorolni, és az imára is nagyobb figyelmet szán majd.

Elhatározásának első lépéseként megfogadta, hogy a böjti időszakban kevesebbet fog posztolni a közösségi médiában.

(Forrás, fotó: 777blog.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre