Kinshasában is a „tavaszi szél vizet áraszt”

Azbej Tristan államtitkár úr Facebook oldalán található felvétel a napokban, egy projektlátogatás során készült, amin kongói fiatalok magyar nyelven az egyik legszebb népdalunkat éneklik.

A videón – a Kongó fővárosában –, Kinshasában található, a Hungary Helps Program által támogatott Othniel óvoda-iskola-árvaház komplexum lakói magyar nyelven énekelik a „Tavaszi szél vizet áraszt” c. népdalunkat, ezzel köszöntve az Azbej Tristan államtitkár úr vezette delegációt. A magyar küldöttség tagja Hölvényi György EP- képviselő, valamint Böjte Csaba ferences szerzetes és Sajgó Szabolcs atya, a Jezsuita Menekültszolgálat magyarországi megbízottja volt.

Tavaszi szél vizet áraszt… Afrikában is!

Tavaszi szél vizet áraszt… Afrikában is! Megható fogadtatásban volt részünk Kinshasa szegénynegyedében, a Hungary Helps Program által támogatott árvaházban, ahol a gyermekek énekelték nekünk a magyar népdalt.

Közzétette: Azbej Tristan blogoldala – 2019. március 6., szerda

További érdekesség, hogy épp a nemrégiben gyűjtöttük csokorba azokat a felvételeket, amelyeken külföldiek éneklik ezt a szép magyar népdalunkat.

Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság híre

Iratkozzon fel hírlevelünkre