Pápábbak a pápánál

Beszédes elszólással kezdte párttársaihoz intézett szavait a német CDU (Kereszténydemokrata Unió) újdonsült elnöke a szervezet belső, a migrációs politikát újraszabni hivatott fórumán. „Mi, szociáldemokraták...” – hangzott a meglepő fordulat.

A KDNP hazai bírálói, azok, akik többnyire pápábbak a pápánál, időről időre azt a kritikát fogalmazzák meg, hogy a párt nem látja el küldetését és nem jeleníti meg hathatósan a kereszténydemokrata értékeket a magyar politikai életben – emlékeztet „Hiúz” a gondola.hu-n megjelent írásában. 

Amikor ilyen ideológiailag zavaros okfejtéseket hallunk és olvasunk, érdemes gyanakodni, nehogy lépre menjünk – figyelmeztet a szerző.

A kereszténydemokrácia melletti elköteleződését a miniszterelnök idei, február 10-én tartott évértékelőjében is megerősítette Európa legambiciózusabb családvédelmi akciótervével, amely a már korábban is igen méltányos családpolitikára épült. Ebben még az „igazhitűeknek” is nehéz volt fanyalogni valót találniuk. A szerző hozzáteszi: akkor még nem beszéltünk a történelmi egyházak bőséges támogatásáról, a szegénység csökkentése érdekében tett korszakos lépésekről, a határon túli magyar közösségek megerősítéséről. 

Úgy látja, mindezek után legalábbis nehéz azt vélelmezni, hogy a kereszténydemokrácia eszmeisége a magyar kormánytól idegen volna. Persze vannak, akiknek sikerül, ők pedig általában a menekültekkel való szolidaritást hiányolják, „miközben a valódi menekültek helyben történő segítésére tett igen komoly magyar erőfeszítéseket (Hungary Helps) rendre elhallgatják vagy éppen gyalázzák”. 

„Skandalum! – skandálják kórusban Európa és a magyar ellenzék nagy >>kereszténydemokratái<<, akik az Egyház tanításához híven ragaszkodókon kívül gyakorlatilag bárkivel (szocialisták, liberálisok, globalisták) hajlandók összefogni.”

Tudják: „mi, szociáldemokraták…”

Az eredeti írás ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre