Így lett a gyilkos szándékból megtérés

Többször is írtunk már arról, hogy milyen sors vár arra, aki muszlimként dönt úgy, hogy áttér a kereszténységre. Az ő történeteik gyakran tragikus véget érnek és a legrosszabb esetben fennáll annak a veszélye, hogy gyilkosság áldozatai lesznek.

A Christianpost számolt be arról az esetről, amelyben egy Mostafa nevű egyiptomi férfi arra készült, hogy megölje saját unokatestvérét, mert az felvette a keresztény hitet, ami az iszlámban a hitehagyást jelenti és az egyik legsúlyosabb bűn, amit el lehet követni.

Az áttérés nemcsak Egyiptomban, de a legtöbb muszlim többségű országban komoly kockázattal jár. Természetesnek számít, hogy az illető megvetésben részesül a családja részéről, el is veszítheti azt, ahogy a barátait és akár az életét is. Mohammadra szintén hasonló sors várt, amikor Mostafa úgy döntött, hogy ő lesz az, aki visszaszerzi családja becsületét.

Azonban, ahogy unokatestvéréhez közeledett, meghallotta amint az társaival együtt dicséri Istent egy közös összejövetelen. Ez rendkívül mély, katartikus benyomást tett rá, ami megérintette a lelkét.

Ezután, bár nehezen, de mindent elmondott az unkatestvérének, aki szintén beszélt neki Jézusról. Mostafa még aznap este álmában hallotta, ahogy az Úr szól hozzá.

Az eseményt követő hónapban Mostafa is megkeresztelkedett, de családjuk előtt továbbra is titokban tartják, hogy áttértek a kereszténységre. 

Az eset nem számít egyedülállónak, mert a missziós tevékenységet végző kisegyházak és többnyire protestáns szervezetek komoly evangelizációs munkát végeznek a Közel-Keleten és Afrikában, de Ázsiában is.

Forrás: Open Doors, Christianpost

kép: Emrah Gurel/AP

Iratkozzon fel hírlevelünkre