Carousel – Liliom


Hirdetés

Hétfőn tartották meg a Carousel – Liliom olvasópróbáját, ahol elsőként Kiss-B. Attila főigazgató köszöntötte a társulatot, és kiemelte, minden bemutató ünnep a színházban.

Béres Attila rendező elmondta, a Liliom végigkísérte az életét. A ’90-es évek közepén a darab mindentudója, Babarczi László mellett dolgozott asszisztensként, amikor bemutatták Molnár darabját.

Most hatodszorra találkozik a művel, de első alkalommal rendezi meg „zenés verzióban”. A Carouselt egy „félreértelmezett történetnek” tartja.

Fotó: vasarnap.hu

A Liliom az 1919-es bemutatón nem aratott sikert, a mű az író erőszakos természetét jelenítette meg a főhős személyében, és egy olyan szerelmet, amely egy „folyamatos, egyenáramú folyó, olyan szerelem, ami a titkokban lappang”. Ezért is félreértés a musical első száma, az „If I love”, hiszen a szereplők sosem mondják ki egymásnak, hogy szeretik egymást. Ahhoz, hogy a Liliom megmaradjon Liliomnak, az „If I love”-ból lett a „Ha bíznék”, köszönhetően Závada Péter dalszövegíró és Lőrinczy Attila dramaturg ötletének.

A rendező elárulta, a nagypolgári közönséget nem érdekelte a cselédség sorsa, ezért is maradt el a siker.

A vendégművészek közül Nagy-Kálózy Eszter most először dolgozik a Budapesti Operettszínházban. Fellép még Jordán Tamás is, és a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói, Széles Flóra és Borsi-Balogh Máté.

Fotó: vasarnap.hu

A Carousel – Liliomban Billy Bigelow-t Dolhai Attila, Sándor Péter és Gömöri András Máté alakítja, Julie Jordan Vágó Zsuzsi és Széles Flóra lesz. Carrie Pipperidge szerepében Peller Annát, Bordás Barbarát és Lusine Sahakayant láthatják. Enoch Snow-t Borsi-Balogh Máté és Bálint Ádám kelti életre, Mrs. Mullint Nagy-Kálózy Eszter és Polyák Lilla játssza, akinek ez lesz élete első prózai szerepe.

Nettie Fowler szerepében Nádasi Veronika, Janza Kata és szintén Polyák Lilla lesz látható. Jordán Tamás Földes Tamással váltott szereposztásban a Rendőrkapitány és az Égi fogalmazó szerepében lép színre. Jigger Craigin, vagyis a rossz fiúk szerepében Szabó P. Szilveszter és Homonnay Zsolt lesz látható, míg Bascombe szerepében Dézsy Szabó Gábor.

Fotó: vasarnap.hu

A Carousel – Liliom fordítója Lőrinczy Attila, dalszövegírója Závada Péter. A dramaturg Béres Attila és Lőrinczy Attila, az előadás zenei vezetője Makláry László, aki mellett Silló István vezényli a musicalt. A karigazgató Szabó Mónika. A koreográfiát Duda Éva jegyzi, a díszletet Cziegler Balázs, a jelmezeket Velich Rita tervezi.

(Forrás: operett.hu)

'Fel a tetejéhez' gomb