A házasságra való felkészülésről értekeztek Gödöllőn

Út a jegyességig címmel rendeztek az elmúlt hétvégén konferenciát Gödöllőn, ahol a házasságot megelőző fontos kérdésekről esett szó.

A Magyar Kurír számolt be arról a feburár 22-24-e között rendezett konferenciáról, ahol a család, a párkapcsolat, a női-férfi identitás ügyét szolgáló gondolatok és programok képviselőit látták vendégül. Az egész országból és külföldről is érkeztek lelkipásztorok, civilek, lelkiségi mozgalmak képviselői, tanárok és hitoktatók.

A konferenciát szervező Hortobágyi házaspár, Tibor és Ágnes szerint nem elég az, ha a jegyesoktatás a házasság előtt néhány hónappal kezdődik; az életre szóló hűséghez, a boldog házassághoz hosszabb távú felkészítés szükséges. Ebből a célból kifolyólag próbálták meg összegyűjteni azokat a kezdeményezéseket, amelyek már a kamaszkortól fogva segíthetik a fiatalokat. 

A konferencián változatos témák merültek fel. Terítékre került egyrészt az a probléma, hogy napjainkban a gyermekek nem kapnak kellő felvilágosítást a szexuális vonatkozású témákról. Szó esett ezenfelül a kamaszkori férfi és női jellegzetességekről és nehézségekről, a párkapcsolatok megélésének lehetőségeiről és a biológia által szabott törvényekről is. 

A felvetett témáknak a tekintetében általánosságban az a tanulság mutatkozott meg, hogy a változatos, fejlett pedagógiai eszközök által hatékonyabban adhatóak át a fontos ismeretek. 

A konferencia részletes beszámolója itt olvasható.

(Fotó: Pixabay)

Iratkozzon fel hírlevelünkre