A svédországi magyarok üdvözlik a családvédelmi akciótervet

Érthetetlen, hogy a bejelentett családtámogatási terv miért váltott ki heves indulatokat. Minden ország kormányának szuverén joga, valamint kötelessége, hogy lehetőségei szerint országa állampolgárainak a boldogulását elősegítse – írta közleményében a Svédországi Magyarok Országos Szövetségének vezetősége.

Mint írták: a szervezet mély aggodalommal szemléli választott hazája, Svédország és anyaországa, Magyarország kormányai között fennálló éles szemléletbeli ellentéteteket, amelyet az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett családvédelmi akcióterv váltott ki.

„Svéd állampolgárokként büszkék vagyunk a világszerte elismert és irigyelt szociális hálóra, amely általános jólétet biztosít minden svédországi lakosnak. A bejelentett magyarországi családvédelmi terv is ezt szolgálja. Nem kirekesztő, hisz Magyarország minden állampolgára részesülhet a javasolt támogatásból, vallási vagy etnikai hovatartozástól függetlenül” – hangsúlyozták, hozzátéve, mindenki maga döntheti el, hogy él-e ezzel a lehetőséggel vagy sem.

Álláspontjuk szerint intézkedéseivel a magyar kormány szándéka, hogy pozitív jövőképet teremtve, lehetőségei szerint olyan életfeltételeket kínáljon a Magyarországon élőknek, hogy helyben maradva, ott boldogulva tervezzék maguk és családjuk jövőjét.

Kifejtették: azt szeretnék, ha a jövőben Svédország és Magyarország kapcsolatát a kölcsönös megértés és egymás iránti tisztelet jellemezné.

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre