Azbej Tristan: „Meg kell védeni Európa keresztény kultúráját!”

A kormány elsődleges feladata természetesen a magyar emberek boldogulásának elősegítése, mostanra azonban a gazdasági környezet – a magyar emberek munkájának köszönhetően – lehetővé teszi azt is, hogy segítő jobbot nyújtsunk a bajba jutott embereknek.

Elszántsággal, tettekkel és ezek mellett isteni csodával meg lehet menteni ezeket a közösségeket – utalt az üldöztetést szenvedő keresztényekre Azbej Tristan az S4C.News-nak adott interjújában. Az államtitkár szerint minden képességünket és készségünket az ügy szolgálatába kell állítani, s bár ezért nyugaton megrovásban részesülne, őszintén vallja; a cselekvés mellett az imádság is fontos.

Elmondta, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárság új otthona az első kormányzati épület, amelyben egy ökumenikus kápolna is helyet kap, amellyel a munkatársak lelki életét is segíteni kívánják.  

Az interjú során kitért arra is, hogy, bár a kormány elsődleges célja a magyar emberek boldogulásának elősegítése, „de már megtehetjük azt, hogy szolidárisan felebaráti jobbot nyújtunk a világban élő, bajba jutott embereknek”.

Mint kifejtette, a Hungary Helps Program idei prioritásai között szerepel a professzionalizáció, a kétoldalú együttműködések irányába tett lépések, valamint az utánkövető támogatások a Közel-Keleten.

„Azt világosan kell látnunk, hogy nagyon komoly gond ma a keresztényüldözés. A világ több térségében üldözik, fenyegetik, megölik a keresztényeket. A vallásukért üldözött emberek közül minden 4. keresztény. A tömeges migrációval a keresztényellenesség és az antiszemitizmus is egyre erősebb Európában. A magyar kormány álláspontja, hogy meg kell védeni Európa keresztény kultúráját, máskülönben vége lesz Európának, az európai nemzetnek és létformának” – fogalmazott Azbej Tristan. 

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre