Faragó Renáta: 10 millió okom van gyermeket vállalni

Hogy a jövő generációját értékessé neveljük-e, az nem pénz kérdése, mégis, köszönet illeti azokat, akik a szülők erőfeszítéseit segítik, a leendő szülőket pedig bátorítják.

A gyermek nem tárgy, nem a tulajdonunk, ahogy nem magának, a férjének, vagy a miniszterelnöknek szüli meg őt az édesanyja – világít rá a helyzetre Faragó Renáta az S4C.News oldalon közzétett írásában. A szerző – reflektálva a családok megsegítését célzó új kormányzati tervekkel kapcsolatos liberális vádakra és a Kétfarkú Kutya Párt botrányosra sikerült „poénjára” – kifejti; nem azért vállal gyermeket, hogy ő boldog legyen, hanem azért, hogy gyermekeit tehesse boldoggá.

Mint írja, 

„értékes, becsületes embereket szeretnék nevelni, akiknek fontos a hitük, és ki is mernek állni mellette, fontos a hazájuk, és harcolnak érte, fontos a házastársuk, aki mellett egy életen át kitartanak, fontos a hivatásuk, amiben nagyot alkotnak, fontosak az embertársaik, akikért feláldoznák az életüket, és fontosak számukra ezek az értékek annyira, hogy gyermekeket vállaljanak”.  

Faragó Renáta rámutat, az egész társadalom számára haszonnal jár, ha ilyen gyermekek cseperednek fel a magyar családokban, ugyanakkor senki sem teszi kötelezővé vállalásukat azoknak, akik nem nyitottak minderre. Sőt, véletlenül se azért vállaljon valaki gyereket, hogy részesüljön a kedvezményekben. „Inkább az, aki ilyen gyermekeket szeretne nevelni, és képes áldozatokat is vállalni értük. Hogy a jövő generációját értékessé neveljük-e, az nem pénz kérdése!”

Hozzáteszi ugyanakkor; köszönet illeti azt, aki bármilyen formában segíti a szülőket és a leendő szülőket. „Ha gyermekeinkben elültetjük az irgalom, odafigyelés magját, a lelkiismeretet és a felelősségérzetet mások iránt, akkor minden egyes forint, amit ennek támogatására fordítunk, sokszorosan megtérül – és az egész társadalom részesül belőle!” – írja Faragó Renáta.

A cikk teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Grafika: S4C, Parragi Dóra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre