#NapiPápa: Szeretni – de kit, és hogyan?

Ferenc pápa folytatta Miatyánk-katekézisét, amelyben arról esett szó, hogy miként éljük meg a földön a szeretet érzését, és miként lehet viszonyulni Isten atyai szerepéhez.

Ferenc pápa katekézisében azt hangsúlyozta, ha Istenhez imádkozunk, és át akarjuk érezni az Úr szeretetét, akkor el kell szakadnunk az atya szó “földi” jelentésétől, hiszen ő egy spirituális entitás, aki teljesen máshogy működik, mint mi a földön. Emiatt azt a szeretet, amellyel ő irántunk viseltetik, itt, a földi világban nem minden esetben tudjuk átérezni. 

A mindennapi kapcsolatainkban a saját szeretetünk ugyanis az övéhez képest sokkal önzőbb, sokkal inkább öncélú. A pápa úgy fogalmazott, hogy „a saját szeretetünket mindig a korlátaink, a saját önzőségünk keretében éljük meg. Az a hátsó szándék, hogy irányítsuk, manipuláljuk a másikat, gyakran beszennyezi kapcsolatainkat”.

Pedig a szeretetnek elvileg ezektől mentesülnie kellene a pápa szerint, hiszen az, hogy szeretve legyünk, gyakorlatilag lételemünk.

Mind a férfiak, mind a nők örökké a szerelem koldusai” – fogalmazott.

Isten szeretete pedig ott van az egész Földön, és minden emberi lényt érint, még ha nem is mindig vagyunk képesek észlelni ezt – fogalmazott Ferenc pápa. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre