Kanadában is bemutatkozik a Hungary Helps

Február 21-én, csütörtökön este (helyi idő szerint 18 órakor) nyílik meg az üldözött keresztény közösségek sorsát és a megsegítésüket célzó magyar erőfeszítéseket bemutató kiállítás Kanada legnagyobb városában, a jelentős magyar közösséggel bíró Torontóban. 

A kiállítás azokat a konkrét lépéseket mutatja be, amelyeket a magyar kormány tesz a közel-keleti és afrikai üldözött keresztények megsegítésének érdekében a Hungary Helps Program keretében. Az angol nyelvű dokumentum-anyag világos képet mutat a világban zajló keresztényüldözésről és arról, hogy Magyarország miért és hogyan támogatja az elpusztított helyek újraépítését.

A kiállítást a kormány képviseletében Novák Katalin államtitkár nyitja meg a Szent Erzsébet Plébánián (432 Sheppard Avenue East, Toronto M2N 3B7). A megnyitó ünnepséget követően fogadásra kerül sor. 

A kilencven éves múltra visszatekintő torontói magyar egyházközség hitvallása szerint “büszkén hitünkre és magyarságunkra, emlékezünk az áldott múltra és tekintünk a jövő kihívásaira”.

 

https://s4c.news/2018/07/01/kereszt-tuzben-kiallitas/

Iratkozzon fel hírlevelünkre