Jukra futottak Kunhalmiék

Bájos és mit sem sejtő mosollyal az arcán tartott maga elé hétfőn egy-egy papírlapot az MSZP két politikusa, amelyen olyan helyesírási hiba szerepelt, amiért még általános iskola alsó tagozatában sem jár dicséret.

Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes képviselők az MTVA székházában tartott perfpormanszaik után hétfőn újabb spontán show-val álltak a közönség elé: az Országgyűlés mentelmi bizottságának zárt ülése előtt két A4-es papírlappal próbáltak hangot adni felháborodásuknak azzal kapcsolatban, hogy a túlóratörvény vitájában Lezsák Sándor levezető elnök egymás után elvette a szót az ellenzéki hozzászólóktól:

Erőszakot tenni a magyar nyelven illendő? (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A kép tanúsága szerint Varju Lászlónak – akit szintén láthattunk a köztévé székházában rendezett demonstráción – sem szúrt szemet a szarvashiba, az arcába tolt papírlap ellenére sem. De ne legyünk igazságtalanok, ő „csak” egy országgyűlési képviselő, nem úgy, mint Kunhalmi Ágnes, aki az MSZP oktatáspolitikusa és a kulturális bizottság alelnöke.

A parlamenti ellenzék másik hétfői akciója az volt, hogy a napirendi felszólalások előtt – egyik párt a másik után – kivonult az ülésteremből, ahol a csökkent létszám ellenére is kedélyes hangnemben  zajlottak a felszólalások.

Ebből az írásunkból pedig kiderül, hogy hányadik osztályos tananyag a folyó, folyik és azok ragozott változatainak helyesírása…